Тайландско "ядосано" пиле
Рецепта от: Донал Скиан
1. Нарежете пилешкото месо на парчета и ги сложете в купа. Добавете соевия сос и разбъркайте. Оставете настрани за няколко минути. В дълбока чиния разбийте яйцето и добавете царевичното нишесте. Разбъркайте до хомогенност.
2. Отстранете дръжките и семките на чушките и ги нарежете на лентички. Отстранете дръжките на лютите чушки и ги нарежете на много ситно.
3. Измийте и подсушете тиквичките. Отстранете краищата им и ги нарежете на дълги резени без да ги белите. Сварете ги на пара за 2-3 минути.
4. В купа смесете всички съставки за соса без царевичното нишесте и разбъркайте до хомогенност.
5. Загрейте олиото в тиган уок. Потопете парчетата пилешко в сместа от яйце и царевично нишесте. Запържете ги от всички страни, до тъмнозлатисто, за около 4-5 минути. Извадете го върху кухненска хартия.
6. Запържете чушките и лютите чушки в тигана за 3-4 минути. Добавете сместа за соса и гответе 5 минути. Разтворете царевичното нишесте с малко студена вода до гладкост и добавете и него в тигана. Гответе докато сосът се сгъсти.
7. Върнете пилешкото в тигана и разбъркайте, за да се оваля добре в соса. Гответе 2-3 минути.
8. Сервирайте пикантното пилешко с чушки и сос, гарнирано с тиквички на пара.
Продукти
- 4 бр. пилешки гърди (без кожа)
- 1 с.л. соев сос
- 2 с.л. царевично нишесте
- 1 голямо яйце от свободно отглеждани кокошки
- 2 с.л. растително олио
- 2 малки червени люти чушки
- 1 зелена чушка
- 1 червена чушка
- 2 тъмнозелени тиквички
- За соса:
- 300 мл пилешки бульон
- 2 с.л. соев сос
- 4 с.л. оризов оцет
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 с.л. захар
- 2 ч.л. царевично брашно
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне