Тайландско "ядосано" пиле
Рецепта от: Донал Скиан
Това ястие с пилешко месо, чушки и тиквички се приготвя само за 30 минути. Пилето се овалва в соев сос и царевично брашно и се пържи за кратко, чушките също, а тиквичките се приготвят на пара.
Продукти
- 4 бр. пилешки гърди (без кожа)
- 1 с.л. соев сос
- 2 с.л. царевично нишесте
- 1 голямо яйце от свободно отглеждани кокошки
- 2 с.л. растително олио
- 2 малки червени люти чушки
- 1 зелена чушка
- 1 червена чушка
- 2 тъмнозелени тиквички
- За соса:
- 300 мл пилешки бульон
- 2 с.л. соев сос
- 4 с.л. оризов оцет
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 с.л. захар
- 2 ч.л. царевично брашно
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете пилешкото месо на парчета и ги сложете в купа. Добавете соевия сос и разбъркайте. Оставете настрани за няколко минути. В дълбока чиния разбийте яйцето и добавете царевичното нишесте. Разбъркайте до хомогенност.
- 2. Отстранете дръжките и семките на чушките и ги нарежете на лентички. Отстранете дръжките на лютите чушки и ги нарежете на много ситно.
- 3. Измийте и подсушете тиквичките. Отстранете краищата им и ги нарежете на дълги резени без да ги белите. Сварете ги на пара за 2-3 минути.
- 4. В купа смесете всички съставки за соса без царевичното нишесте и разбъркайте до хомогенност.
- 5. Загрейте олиото в тиган уок. Потопете парчетата пилешко в сместа от яйце и царевично нишесте. Запържете ги от всички страни, до тъмнозлатисто, за около 4-5 минути. Извадете го върху кухненска хартия.
- 6. Запържете чушките и лютите чушки в тигана за 3-4 минути. Добавете сместа за соса и гответе 5 минути. Разтворете царевичното нишесте с малко студена вода до гладкост и добавете и него в тигана. Гответе докато сосът се сгъсти.
- 7. Върнете пилешкото в тигана и разбъркайте, за да се оваля добре в соса. Гответе 2-3 минути.
- 8. Сервирайте пикантното пилешко с чушки и сос, гарнирано с тиквички на пара.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Нико Рейнолдс
Пикантно печено пиле със зеленчуци
Рецепти Примож Долничар
Пилешки рула с прошуто и сирене
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски