Това ястие с пилешко месо, чушки и тиквички се приготвя само за 30 минути. Пилето се овалва в соев сос и царевично брашно и се пържи за кратко, чушките също, а тиквичките се приготвят на пара.

Продукти

  • 4 бр. пилешки гърди (без кожа)
  • 1 с.л. соев сос
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 1 голямо яйце от свободно отглеждани кокошки
  • 2 с.л. растително олио
  • 2 малки червени люти чушки
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 2 тъмнозелени тиквички
  • За соса:
  • 300 мл пилешки бульон
  • 2 с.л. соев сос
  • 4 с.л. оризов оцет
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. захар
  • 2 ч.л. царевично брашно

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете пилешкото месо на парчета и ги сложете в купа. Добавете соевия сос и разбъркайте. Оставете настрани за няколко минути. В дълбока чиния разбийте яйцето и добавете царевичното нишесте. Разбъркайте до хомогенност.
  • 2. Отстранете дръжките и семките на чушките и ги нарежете на лентички. Отстранете дръжките на лютите чушки и ги нарежете на много ситно.
  • 3. Измийте и подсушете тиквичките. Отстранете краищата им и ги нарежете на дълги резени без да ги белите. Сварете ги на пара за 2-3 минути.
  • 4. В купа смесете всички съставки за соса без царевичното нишесте и разбъркайте до хомогенност.
  • 5. Загрейте олиото в тиган уок. Потопете парчетата пилешко в сместа от яйце и царевично нишесте. Запържете ги от всички страни, до тъмнозлатисто, за около 4-5 минути. Извадете го върху кухненска хартия.
  • 6. Запържете чушките и лютите чушки в тигана за 3-4 минути. Добавете сместа за соса и гответе 5 минути. Разтворете царевичното нишесте с малко студена вода до гладкост и добавете и него в тигана. Гответе докато сосът се сгъсти.
  • 7. Върнете пилешкото в тигана и разбъркайте, за да се оваля добре в соса. Гответе 2-3 минути.
  • 8. Сервирайте пикантното пилешко с чушки и сос, гарнирано с тиквички на пара.

Свързани рецепти

Виж всички