Крамбъл с морски дарове
Рецепта от: Надия Хюсеин
За тази рецепта най-добре е да използвате замразени морски дарове. Бланширайте ги в прясно мляко, след това ги пуснете в топлия бял сос. Поръсете с маслени трохи от овесения ядки, масло и пържен лук и изпечете ястието.
Продукти
- 3 големи яйца от свободно отглеждани кокошки
- 400 мл пълномаслено прясно мляко
- 400 г замразена смес от риба и морски дарове
- 25 г безсолно масло
- 25 г брашно
- 1 ч.л. горчица на прах
- ½ ч.л. сол
- шепа див лук
- 100 г замразен грах
- За маслените трохи:
- 225 г брашно
- 150 г безсолно масло
- 130 г фини овесени ядки
- ½ ч.л. сол
- 1 ч.л. кайенски пипер
- 75 г хрупкав пържен лук
Начин на приготвяне:
- 1. Сварете яйцата в студена вода за 8 минути. Изплакнете ги под студена вода и ги обелете. Нарежете ги на четвъртинки, а след това на кубчета.
- 2. Размразете сместа от риба и морски дарове – парченца сьомга, треска, калмари, миди „Сен-Жак“. Загрейте прясното мляко в тенджера, на слаб огън. Преди да заври, добавете морските дарове и ги оставете за 3-4 минути. Извадете ги.
- 3. В дълбок тиган разтопете маслото и запържете в него брашното за 1-2 минути, при непрекъснато разбъркване. Добавете горещото прясно мляко черпак по черпак, като разбърквате енергично. Щом се получи гъст и гладък сос, овкусете с горчица и сол. Добавете нарязания на ситно див лук и разбъркайте. Добавете и нарязаните яйца.
- 4. Добавете бланшираните риба и морски дарове, както и замразения грах. Разбъркайте внимателно. Пресипете в дълбока керамична тавичка (20х30 см) и изравнете.
- 5. За крамбъла в купа смесете нарязаното на кубчета студено масло и брашното. С ръце претрийте продуктите, така че да се получат трохи. Добавете овесените ядки и хрупкавия пържен лук. Овкусете със сол и лют пипер. Разбъркайте.
- 6. Разпределете равномерно крамбъла върху сместа в тавата. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор) 25 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Давид Скоко
Паламуд с тиквички
Рецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Микела Киапа
Баня кауда (дип от аншоа и чесън)
Рецепти Лука Чиано
Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар
Рецепти Лука Чиано
Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарела
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Марк Мориарти
Паеля с морски дарове