Маринована прясна аншоа с каперси
Рецепта от: Давид Скоко
1. Почистете аншоата, махнете главите, вътрешностите и костите. Изплакнете филетата във вода с много лед. След това ги подсушете.
2. Леко посолете дъното на дълбока стъклена купа и подредете филетата аншоа в нея. Поръсете ги със сол и пипер и ги покрийте с много тънки резени червен лук и скилидки чесън.
3. Подправете рибата като добавите малко домашен оцет. Покрийте с прозрачно фолио и оставере рибата 2-3 часа в хладилника, за да се маринова. Ако искате рибата да бъдат по-кисела, трябва да ги мариновате по-дълго време.
4. Извадете аншоата от оцета и го отцедете. Подредете филетата в чиния и гарнирайте с лук и мариновани каперси. Поръсете със зехтин.
Продукти
- 600 г прясна аншоа
- 1 глава червен лук
- мариновани каперси
- сол и черен пипер
- 3 скилидки чесън
- червен винен оцет
- зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак