1. Почистете аншоата, махнете главите, вътрешностите и костите. Изплакнете филетата във вода с много лед. След това ги подсушете.

2. Леко посолете дъното на дълбока стъклена купа и подредете филетата аншоа в нея. Поръсете ги със сол и пипер и ги покрийте с много тънки резени червен лук и скилидки чесън.

3. Подправете рибата като добавите малко домашен оцет. Покрийте с прозрачно фолио и оставере рибата 2-3 часа в хладилника, за да се маринова. Ако искате рибата да бъдат по-кисела, трябва да ги мариновате по-дълго време.

4. Извадете аншоата от оцета и го отцедете. Подредете филетата в чиния и гарнирайте с лук и мариновани каперси. Поръсете със зехтин.

Продукти

  • 600 г прясна аншоа
  • 1 глава червен лук
  • мариновани каперси
  • сол и черен пипер
  • 3 скилидки чесън
  • червен винен оцет
  • зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички