Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг
Рецепта от: Лука Чиано
В тази рецепта филето риба меч се маринова в цитрусов дресинг, а след това се съчетава с пълнозърнести спагети, сушени домати и зелени маслини. Вместо със сирене пастата се поръсва с пангритата. Нустоимо просто и вкусно!
Продукти
- 320 г пълнозърнести спагети
- 250 г филе от риба меч или тон
- 6 бр. мариновани филенца аншоа
- 10 зелени маслини без костилки
- 10 полусушени мариновани домати
- ½ лимон, сок
- 1 портокал, сок
- 100 г галета панко
- 20 г сушен риган
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 20 г нарязан магданоз
- 1 лимон, настъргана кора
- 2 скилидки чесън
- ½
- 150 мл зехтин екстра върджин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. За пангритата сипете 3 с.л. зехтин в тиган и в него запържете обелените и смачкани скилидки чесън за 2 минути. След това добавете хлебните трохи и щипка сол и разбъркайте докато те придобият златист цвят – около 2-3 минути. Изключете котлона и добавете лютия червен пипер, нарязания магданоз, сушения риган и разбъркайте. Дръпнете от котлона.
- 2. Нарежете филето риба меч на малки кубчета. В купа сипете 4 с.л. зехтин и добавете рибата. Върху нея изтискайте лимоновия и портокаловия сок. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. След това добавете нарязаните на ситно филенца аншоа и разбъркайте.
- 3. Сварете пълнозърнестите спагети в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета.
- 4. Добавете отцедената паста при рибата и разбъркайте добре. Добавете нарязаните на тънки лентички сушени домати и нарязаните на ситно зелени маслини. Разбъркайте добре.
- 5. Оформете гнездо от спагетите по средата на чиния, с помощта на черпак и голяма вилица. Поръсете с пангритата, прясно смлян черен пипер и зехтин.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Джейми Оливър
Големи рибни пръчици
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Лука Чиано
Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарела
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Ейнсли Хариът
Исландски рибни крокети
Рецепти Ейнсли Хариът
Карибска смес за овкусяване на риба
Рецепти Нико Рейнолдс
Скариди с манго и кървавица на скара
Рецепти Люк Нгуен
Печена риба с хрупкава мента