В тази рецепта филето риба меч се маринова в цитрусов дресинг, а след това се съчетава с пълнозърнести спагети, сушени домати и зелени маслини. Вместо със сирене пастата се поръсва с пангритата. Нустоимо просто и вкусно!

Продукти

  • 320 г пълнозърнести спагети
  • 250 г филе от риба меч или тон
  • 6 бр. мариновани филенца аншоа
  • 10 зелени маслини без костилки
  • 10 полусушени мариновани домати
  • ½ лимон, сок
  • 1 портокал, сок
  • 100 г галета панко
  • 20 г сушен риган
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 20 г нарязан магданоз
  • 1 лимон, настъргана кора
  • 2 скилидки чесън
  • ½
  • 150 мл зехтин екстра върджин
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. За пангритата сипете 3 с.л. зехтин в тиган и в него запържете обелените и смачкани скилидки чесън за 2 минути. След това добавете хлебните трохи и щипка сол и разбъркайте докато те придобият златист цвят – около 2-3 минути. Изключете котлона и добавете лютия червен пипер, нарязания магданоз, сушения риган и разбъркайте. Дръпнете от котлона.
  • 2. Нарежете филето риба меч на малки кубчета. В купа сипете 4 с.л. зехтин и добавете рибата. Върху нея изтискайте лимоновия и портокаловия сок. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. След това добавете нарязаните на ситно филенца аншоа и разбъркайте.
  • 3. Сварете пълнозърнестите спагети в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета.
  • 4. Добавете отцедената паста при рибата и разбъркайте добре. Добавете нарязаните на тънки лентички сушени домати и нарязаните на ситно зелени маслини. Разбъркайте добре.
  • 5. Оформете гнездо от спагетите по средата на чиния, с помощта на черпак и голяма вилица. Поръсете с пангритата, прясно смлян черен пипер и зехтин.

Свързани рецепти

Виж всички