Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарела
Рецепта от: Лука Чиано
За този сандвич с пошира риба тон рибата се приготвя чрез печене на ниска температура в зехтин. Чери доматчетата също се запичат. А сглобеният сандвич е неустоимо вкусен.
Продукти
- 4 стека филе риба тон х 100-120 г. (дебелина 3 см)
- 500 мл зехтин екстра върджин с аромат на босилек
- 2 топки биволска моцарела
- 125 г чери домати
- 125 г жълти чери домати
- 2 стръка прясна мащерка
- 2 скилидки чесън
- 100 г пудра захар
- Бейби босилек
- 8 филенца аншоа
- 4 филии хляб с квас
Начин на приготвяне:
- 1. Сипете зехтинът в тенджера с огнеупорни дръжки и капак. Поставете стековете филе риба тон вътре и захлупете. Поставете в предварително загрята фурна на 65 градуса за 12 минути.
- 2. Разрежете двата вида чери домати на половинки и ги поставете в тава, постлана с хартия за печене. Поръсете със сол, зехтин и пудра захар. Накъсайте листенца мащерка върху тях. Печете доматите в предварително загрята фурна на 120 градуса 30 минути.
- 3. Поръсете филиите хляб със зехтин и сол и добре ги втрийте. Запечете филиите в силно загрят грил-тиган, от двете страни.
- 4. За да сглобите сандвича, поставете филия запечен хляб в чиния Върху нея наредете 3 филийки моцарела и поръсете със сол, черен пипер и зехтин от поширането. След това поставете поширан стек риба тон. Върху рибата подредете печени чери домати и филенца аншоа. Завършете с листенца босилек и струйка босилеков зехтин от поширането.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Лука Чиано
Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Марк Мориарти
Паеля с морски дарове
Рецепти Марк Мориарти
Пържен морски дявол
Рецепти Нико Рейнолдс
Скариди с манго и кървавица на скара
Рецепти Люк Нгуен
Печена риба с хрупкава мента