За този сандвич с пошира риба тон рибата се приготвя чрез печене на ниска температура в зехтин. Чери доматчетата също се запичат. А сглобеният сандвич е неустоимо вкусен.

Продукти

  • 4 стека филе риба тон х 100-120 г. (дебелина 3 см)
  • 500 мл зехтин екстра върджин с аромат на босилек
  • 2 топки биволска моцарела
  • 125 г чери домати
  • 125 г жълти чери домати
  • 2 стръка прясна мащерка
  • 2 скилидки чесън
  • 100 г пудра захар
  • Бейби босилек
  • 8 филенца аншоа
  • 4 филии хляб с квас

Начин на приготвяне:

  • 1. Сипете зехтинът в тенджера с огнеупорни дръжки и капак. Поставете стековете филе риба тон вътре и захлупете. Поставете в предварително загрята фурна на 65 градуса за 12 минути.
  • 2. Разрежете двата вида чери домати на половинки и ги поставете в тава, постлана с хартия за печене. Поръсете със сол, зехтин и пудра захар. Накъсайте листенца мащерка върху тях. Печете доматите в предварително загрята фурна на 120 градуса 30 минути.
  • 3. Поръсете филиите хляб със зехтин и сол и добре ги втрийте. Запечете филиите в силно загрят грил-тиган, от двете страни.
  • 4. За да сглобите сандвича, поставете филия запечен хляб в чиния Върху нея наредете 3 филийки моцарела и поръсете със сол, черен пипер и зехтин от поширането. След това поставете поширан стек риба тон. Върху рибата подредете печени чери домати и филенца аншоа. Завършете с листенца босилек и струйка босилеков зехтин от поширането.

Свързани рецепти

Виж всички