Паламуд с тиквички
Рецепта от: Давид Скоко
Една лека средиземноморска рецепта с прясна риба и тиквички. Парчетата риба се заливат с мазнина и се пекат във фурната. Сервират се върху пюре от тиквички и печени зеленчуци.
Продукти
- 4 бр. паламуд (800 -1000 г)
- 200 г чери домати
- 25 г червен шалот
- 250 г моркови
- 4 стръка розмарин
- 1 глава чесън
- сол и прясно смлян черен пипер
- 250 г зехтин
- 500 г олио от гроздови семена
- 1 лимон
- 4 тиквички
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете рибите от вътрешности и отстранете главите им. Нарежете рибите на едри парчета и ги подредете в тава за печене. Посолете ги, добавете чери доматите, морковите, разрязаните наполовина глави шалот и чесън, розмарина и нарязания на кръгчета лимон.
- 2. Смесете зехтин и олио от гроздови семена в съотношение 1:2 и поръсете рибата. Загрейте фурната на 180 градуса и печете 25 минути.
- 3. От кората на тиквичка направете жулиени. Запазете сърцевината на тиквичките, нарежете я на парчета и я сотирайте в тиган с малко шалот, сол и пипер. След като се задуши няколко минути, пасирайте в блендер и подправете.
- 4. Сотирайте жулиените от тиквички в леко намазнен тиган, колкото да станат хрупкави. Добавете сол, пипер и зехтин на вкус.
- 5. На дъното на дълбока чиния сложете от пюрето от тиквички. Върху него направете малко гнездо от хрупкавите лентички. Върху тях поставете парче конфитиран паламуд и гарнирайте със зеленчуците, лимона и розмарина.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Давид Скоко
Маринована прясна аншоа с каперси
Рецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Микела Киапа
Баня кауда (дип от аншоа и чесън)
Рецепти Джъстин Скофийлд
Тартин с аншоа и краставица
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Марк Мориарти
Паеля с морски дарове
Рецепти Марк Мориарти
Пържен морски дявол