1. Почистете рибите от вътрешности и отстранете главите им. Нарежете рибите на едри парчета и ги подредете в тава за печене. Посолете ги, добавете чери доматите, морковите, разрязаните наполовина глави шалот и чесън, розмарина и нарязания на кръгчета лимон.

2. Смесете зехтин и олио от семена в съотношение 1:2 и поръсете рибата. Загрейте фурната на 180 градуса и печете 25 минути.

3. От кората на тиквичка направете жулиени. Запазете сърцевината на тиквичките, нарежете я на парчета и я сотирайте в тиган с малко шалот, сол и пипер. След като се задуши няколко минути, пасирайте в блендер и подправете.

4. Сотирайте жулиените от тиквички в леко намазнен тиган, колкото да станат хрупкави. Добавете сол, пипер и зехтин на вкус.

5. На дъното на дълбока чиния сложете от пюрето от тиквички. Върху него направете малко гнездо от хрупкавите лентички. Върху тях поставете парче конфитиран паламуд и гарнирайте със зеленчуците, лимона и розмарина.

Продукти

  • 4 бр. паламуд (800 -1000 г)200 г чери домати 25 г червен шалот
  • 250 г моркови 4 стръка розмарин 1 глава чесън сол и прясно смлян черен пипер 250 г зехтин 500 г олио от семена 1 лимон 4 тиквички

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички