Паламуд с тиквички
Рецепта от: Давид Скоко
1. Почистете рибите от вътрешности и отстранете главите им. Нарежете рибите на едри парчета и ги подредете в тава за печене. Посолете ги, добавете чери доматите, морковите, разрязаните наполовина глави шалот и чесън, розмарина и нарязания на кръгчета лимон.
2. Смесете зехтин и олио от семена в съотношение 1:2 и поръсете рибата. Загрейте фурната на 180 градуса и печете 25 минути.
3. От кората на тиквичка направете жулиени. Запазете сърцевината на тиквичките, нарежете я на парчета и я сотирайте в тиган с малко шалот, сол и пипер. След като се задуши няколко минути, пасирайте в блендер и подправете.
4. Сотирайте жулиените от тиквички в леко намазнен тиган, колкото да станат хрупкави. Добавете сол, пипер и зехтин на вкус.
5. На дъното на дълбока чиния сложете от пюрето от тиквички. Върху него направете малко гнездо от хрупкавите лентички. Върху тях поставете парче конфитиран паламуд и гарнирайте със зеленчуците, лимона и розмарина.
Продукти
- 4 бр. паламуд (800 -1000 г)200 г чери домати 25 г червен шалот
- 250 г моркови 4 стръка розмарин 1 глава чесън сол и прясно смлян черен пипер 250 г зехтин 500 г олио от семена 1 лимон 4 тиквички
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне