Бързо мариновани краставица и лук и филенца аншоа върху правоъгълничета пържен хляб. Чудесен начин да използвате стар хляб!

Продукти

  • зехтин Екстра върджин
  • ½ хляб с квас (на 2 дни)
  • 8 мариновани филенца аншоа
  • За маринованата краставица:
  • 1 късоплодна краставица
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. бял винен оцет
  • 1 ч.л. морска сол
  • 1 глава салатен лук
  • див лук

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете хлябът на филии, а след това на правоъгълни парчета. Изпържете го в тиган със загрят зехтин, до златисто, от всички страни. Поставете правоъгълничетата да се отцедят върху кухненска хартия.
  • 2. В купа сипете солта, захарта и оцета. Разбъркайте.
  • 3. Нарежете краставицата на много тънки, до прозрачност, кръгчета. Главата лук също нарежете на тънки кръгчета. Поставете краставицата в маринатата за 5-10 минути. Кръгчетата лук трябва да престоят в маринатата не повече от 5 минути.
  • 4. Подредете в чиния по 4 правоъгълни парчета пържен хляб, едно до друго. Върху тях подредете кръгчета маринована краставица, а върху нея поставете филенце аншоа. Върху филенцето подредете кръгчета лук. Накрая поръсете със ситно нарязан див лук.
  • 5. Поднесете това предястие с чаша червено вино.

Свързани рецепти

Виж всички