Тази класическа смес от подправки за овкусяване на цяла риба от Барбадос включва местни пресни подправки, чесън, лук и разбира се люти чушки Скоч боне. Сместа се втрива в цялата риба, след това рибата се овалва леко в брашно и се пържи в много олио.

Продукти

  • 1 глава червен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка пресен лук
  • 1/2 люта чушка Скоч боне
  • 2 стръка мащерка
  • 1 стрък майорана
  • 1 малка връзка магданоз
  • 3 зърна бахар
  • ½ ч.л. сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. Обелете лука и чесъна и ги нарежете на едро. Сложете ги в блендер. Добавете и почистения и нарязан пресен лук, почистената от дръжката и семките люта чушка, листенцата пресни подправки и зърната бахар. Овкусете със сол и черен пипер и смелете всичко до получаването на паста. Прехвърлете сместа в бурканче и съхранявайте в хладилник до 1 седмица.
  • 2. Направете по 2-3 не много дълбоки, диагонални разрези от двете страни на цели почистени риби. Напълнете тези „джобове“ със сместа за овкусяване. След това овалйте всяка риба в брашно и изтръскайте излишното. Пържете в тиган със загрято олио по 5-6 минути от всяка страна.

Свързани рецепти

Виж всички