Карибска смес за овкусяване на риба
Рецепта от: Ейнсли Хариът
Тази класическа смес от подправки за овкусяване на цяла риба от Барбадос включва местни пресни подправки, чесън, лук и разбира се люти чушки Скоч боне. Сместа се втрива в цялата риба, след това рибата се овалва леко в брашно и се пържи в много олио.
Продукти
- 1 глава червен лук
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка пресен лук
- 1/2 люта чушка Скоч боне
- 2 стръка мащерка
- 1 стрък майорана
- 1 малка връзка магданоз
- 3 зърна бахар
- ½ ч.л. сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете лука и чесъна и ги нарежете на едро. Сложете ги в блендер. Добавете и почистения и нарязан пресен лук, почистената от дръжката и семките люта чушка, листенцата пресни подправки и зърната бахар. Овкусете със сол и черен пипер и смелете всичко до получаването на паста. Прехвърлете сместа в бурканче и съхранявайте в хладилник до 1 седмица.
- 2. Направете по 2-3 не много дълбоки, диагонални разрези от двете страни на цели почистени риби. Напълнете тези „джобове“ със сместа за овкусяване. След това овалйте всяка риба в брашно и изтръскайте излишното. Пържете в тиган със загрято олио по 5-6 минути от всяка страна.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Лука Чиано
Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар
Рецепти Лука Чиано
Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарела
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Ейнсли Хариът
Исландски рибни крокети
Рецепти Марк Мориарти
Пържен морски дявол
Рецепти Нико Рейнолдс
Скариди с манго и кървавица на скара