Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепта от: Надия Хюсеин
Това е рецепта за хрупкави кошнички от парено тесто, напълнени с мус от пушена скумрия и поднесени с ананасово чътни. Вкусни парти хапки!
Продукти
- 200 мл студена вода
- 4 ч.л. захар
- 85 г безсолно масло
- щипка сол
- 115 г брашно
- 3 яйца от свободно отглеждани кокошки
- За пълнежа:
- 400 г пушена скумрия
- 8 с.л. кисело мляко
- 100 г безсолно разтопено масло
- щипка сол
- ½ ч.л. прясно смлян черен пипер
- За чътнито:
- 435 г ананас на кубчета от консерва
- шепа кориандър
- 2 малки зелени люти чушки
- 1 органичен лайм
Начин на приготвяне:
- 1. За пареното тесто сипете студената вода, нарязаното на кубчета масло, захарта и солта в тенджерка. Оставете сместа да заври и маслото да се разтопи. Изсипете наведнъж брашното и бъркайте енергично, докато се образува гладка топка тесто, която се отделя от стените на съда. Дръпнете от огъня и щом сместа поизстине, постепенно добавете предварително разбитите яйца, при непрекъснато разбиване. Трябва да получите гладко и лъскаво тесто. Ако при загребване с лъжица тестото пада от нея, образувайки триъгълник, значи е готово.
- 2. Прехвърлете тестото в пош с гладък накрайник (2 см). Шприцовайте топчици в тава, постлана с хартия за печене, на достатъчно разстояние една от друга. С мокър пръст притиснете връхчетата на топчиците надолу. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор 25-30 минути.
- 3. За муса почистете пушената риба от кожа и кости и я сложете в блендер заедно с киселото мляко и разтопеното масло. Овкусете с малко сол и повече черен пипер. Разбийте сместа до хомогенност.
- 4. За чътнито сложете прецедените кубчета ананас от консерва в блендер и добавете лютите чушки без дръжки, кориандъра и фино настърганата кора и сок на лайм. Овкусете със сол и пасирайте.
- 5. Разрежете изстиналите еклерчета на две, по хоризонтал и запечете половинките за 5 минути на 180 градуса.
- 6. Гарнирайте всяка половинка с мус от пушена скумрия и малко зелено чътни.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Лука Чиано
Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар
Рецепти Лука Чиано
Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарела
Рецепти Ейнсли Хариът
Исландски рибни крокети
Рецепти Ейнсли Хариът
Карибска смес за овкусяване на риба
Рецепти Марк Мориарти
Пържен морски дявол
Рецепти Нико Рейнолдс
Скариди с манго и кървавица на скара