Задушени телешки бузи с анасон
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
Телешките бузи се готвят дълго и бавно, но резултатът е вкусно меко месо на конци. Гарнирайте с бланширани зеленолистни зеленчуци и ориз.
Продукти
- 1 с.л. зехтин
- 4 бр. телешки бузи (1.200 – 1.600 кг)
- ½ ч.ч. брашно
- 2 глави червен лук
- 2 скилидки чесън
- 3 звездички анасон
- ½ ч.ч. червено вино
- 3 с.л. соев сос
- 2 с.л. захар
- 1 ч.ч. пилешки бульон
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. В чиния сипете брашното и добавете по щипка сол и черен пипер. Разбъркайте и оваляйте телешките бузи в сместа. Изтръскайте излишното брашно.
- 2. Загрейте зехтина в дълбок тиган и запечатайте бузите за по 2-3 минути от всяка страна. След това ги извадете в чиния.
- 3. В същия тиган запържете нарязания ситно лук и нарязаните скилидки чесън. Добавете и звездичките анасон. Гответе 5 минути, докато лукът омекне. Добавете хубаво червено вино, соев сос и захар. Разбъркайте и добавете бульон или вода. Върнете бузите в тигана и поставете капак. Изчакайте сместа да заври и намалете силата на огъня. Гответе 2-3 часа или докато месото започне да се разпада.
- 4. Накъсайте месото на парченца в соса. Може да сервирате месото в питка или с гарнитура от кафяв ориз и бланширан пак чой, или пък с картофено пюре.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Стоян и Лора
Фиакър гулаш
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Нико Рейнолдс
Двоен чийзбургер с бекон
Рецепти Нико Рейнолдс
Сандвич с печена пържола
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос