Телешките бузи се готвят дълго и бавно, но резултатът е вкусно меко месо на конци. Гарнирайте с бланширани зеленолистни зеленчуци и ориз.

Продукти

  • 1 с.л. зехтин
  • 4 бр. телешки бузи (1.200 – 1.600 кг)
  • ½ ч.ч. брашно
  • 2 глави червен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 3 звездички анасон
  • ½ ч.ч. червено вино
  • 3 с.л. соев сос
  • 2 с.л. захар
  • 1 ч.ч. пилешки бульон
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. В чиния сипете брашното и добавете по щипка сол и черен пипер. Разбъркайте и оваляйте телешките бузи в сместа. Изтръскайте излишното брашно.
  • 2. Загрейте зехтина в дълбок тиган и запечатайте бузите за по 2-3 минути от всяка страна. След това ги извадете в чиния.
  • 3. В същия тиган запържете нарязания ситно лук и нарязаните скилидки чесън. Добавете и звездичките анасон. Гответе 5 минути, докато лукът омекне. Добавете хубаво червено вино, соев сос и захар. Разбъркайте и добавете бульон или вода. Върнете бузите в тигана и поставете капак. Изчакайте сместа да заври и намалете силата на огъня. Гответе 2-3 часа или докато месото започне да се разпада.
  • 4. Накъсайте месото на парченца в соса. Може да сервирате месото в питка или с гарнитура от кафяв ориз и бланширан пак чой, или пък с картофено пюре.

Свързани рецепти

Виж всички