Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Лазаня с манатарки

категория 0/5
1. Сложете сушените манатарки в купа и ги залейте с гореща вода. Оставете ги за 10 минути. След това ги извадете, а водата прецедете и запазете.
2. За гъбеното рагу нарежете лука на ситно, а печурките - на тънки филийки. Загрейте 2 с.л. зехтин в тенджера и запържете лука и гъбите за кратко. Добавете прецедените и нарязаните сушени гъби. Добавете и нарязаната на ситно скилидка чесън.
3. Добавете водатаа от сушените гъби и разбъркайте. Натрошете кубчето бульон и добавете доматеното пюре. Разбъркайте добре. Намалете силата на огъня, захлупете тенджерата и гответе 20-30 минути, докато соса се сгъсти.
4. Овкусете соса със сол и черен пипер и добавете течна или заквасена сметана, по желание. Разбъркайте.
5. За белия сос разтопете маслото в тенджера и добавете брашното. Запържете го за 3-4 минути, като разбърквате с помощта на дървена лъжица. Изключете котлона и добавете прясното мляко, като разбърквате с помощта на тел. Включете котлона отново и продължете разбъркването до гладкост на соса. Настържете щипка индийско орехче. Щом се появят балончета, дръпнете от огъня.
6. На дъното на тава сипете 1 с.л. бял сос и го разстелете. Подредете 1 ред от кори за лазаня /пресни или сухи/ Върху тях нанесете слой бял сос, а след това тънък слой гъбено рагу. Поръсете с пармезан. Подредете втори ред от кори за лазаня. Повторете подредбата до изчерпване на гъбеното рагу. Последният слой кори намажете с бял сос и поръсете с пармезан. Поръсете и със съвсем малки бучици масло. Печете лазанята в предварително агрята фурна на 180 градуса 35-40 минути.
7. Поднесете парче лазаня с гарнитура от зелена салата.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Микела Киапа