Пикантни печени пилешки бутчета, поднесени върху дал от нахут и леща.

Продукти

  • За нахута:
  • 1 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • 2 ч.л. смлян кориандър
  • 2 ч.л. смлян джинджифил
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. едър лют червен пипер
  • 2 скилидки чесън
  • 400 г кокосово мляко
  • 400 г нахут от консерва
  • 300 г червена леща
  • 1 куче бульон
  • 750 мл вода
  • шепа кориандър
  • сол и черен пипер
  • За пилето:
  • 8 горни пилешки бутчета с кост (без кожа)
  • шепа кориандър
  • шепа мента
  • 200 г кисело мляко
  • 1 зелена люта чушка
  • 1 ч.л. семена кориандър

Начин на приготвяне:

  • 1. За пилето пригответе марината, като сипете 1 с.л. кисело мляко, листата и стъблата кориандър, и листата мента в блендер. Пасирайте до гладкост. Изсипете сместа в купа и добавете останалото кисело мляко и семената кориандър. Разбъркайте.
  • 2. Подсушете бутчетата и направете повърхностни разрези в горната част на месото. Поставете ги в маринатата и ги оваляйте много добре. Оставете да престоят поне 1 час в маринатата. След това ги подредете в дълбока тавичка и ги покрийте с алуминиево фолио. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса (с вентилатор) 1 час, като последните 15 минути отстраните фолиото.
  • 3. За яхнията запържете нарязания на ситно лук в олиото, за 7-8 минути, като разбърквате често. Лукът трябва да стане прозрачен. Добавете нарязания чесън и запържете за 30 секунди. След това добавете сухите подправки и разбъркайте. Запържете за 1-2 минути, като добавите малко вода. Добавете кокосовото мляко, прецедения нахут и измитата под течаща вода червена леща. Разбъркайте . Накъсайте кубчето бульон на малки парченца и залейте с водата. Оставете яхнията да къкри на слаб огън 30 минути. Накрая поръсете с нарязан на ситно кориандър.
  • 4. Сипете яхния от нахут в голяма дълбока чиния и върху нея подредете печеното зелено пиле. Поръсете с нарязан кориандър и полейте с отделилите се сокове от месото.

Свързани рецепти

Виж всички