индийска
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиСамоса пай
Самоса е традиционно ястие за Индия и Пакистан. Вместо малки тестени триъгълни джобчета, които се пържат, самоса може да се приготви и под формата на пай. Тестото за пая се приготвя от брашно, гореща...
РецептиЗадушено пилешко с грейпфрут и кускус
Това е една бърза и лесна рецепта за приготвяне, но богата на вкусове. Пилешкото месо се задушава на бавен огън заедно с лук, чесън, подправки и сок на грейпфрут. След това се поднася върху топъл куск...
РецептиПикантни пържени картофи
Това е рецепта за пържени картофи, но заляти със сладко-пикантен сос с много подправки в индийски стил.
РецептиБирияни с шафран и скариди
Бирияни е ястие с ориз и месо или зеленчуци от индийската кухня. Оризът и скаридите в тази рецепта се приготвят отделно, а накрая двата компонента се редят на слоеве и се запичат за кратко. Скаридите...
РецептиИндийско къри с кюфтета
Това е рецепта за ароматно и засищащо къри от индийската кухня. Кюфтета от агнешка кайма първо се изпържват, а след това се задушават в сос с подправки и кисело мляко. Непременно си пригответе тънък...
РецептиБорта с рибни пръчици
1. За маринования лук нарежете лука на тънки полумесеци и ги сложете в купа. Покрийте ги с червен винен оцет или лимонов сок. Притиснете добре, за да е покрит лукът с киселина. Поставете капак или чин...
РецептиКъри с калмари
1. За масала пастата сложете в електрическа мелничка или в хаванче семената кориандър, кимион, черен синап и сминдух. Смелете до получаването на пудра. 2. Прехвърлете сместа в кухненски робот и добав...
РецептиКъри с пилешко, кайсии и картофени пръчици
1. Обелете картофите и ги нарежете на тънки пръчици с помощта на ренде или нож. Поставете ги в купа със студена вода за 15 минути. След това ги отцедете и подсушете добре в кухненска кърпа. 2. Сипете...