• Роган къри с агнешкоРецепти
    Роган къри с агнешко

    Това е леко, пълно с вкусове къри от персийски произход. Заслужава си да смелите сами шушулките кардамон и да направите сами сместа от подправки за къри пастата. Ястието се готви на ниски градуса за ч...

  • Бавно готвено къри пиле с маслоРецепти
    Бавно готвено къри пиле с масло

    Ако нямате уред за бавно готвене, можете да приготвите тази рецепта в огнеупорен съд с капак за 2-3 часа в предварително загрята фурна на 130 градуса (с вентилатор) или докато месото е готово напълно.

  • Къри с пилеРецепти
    Къри с пиле

    Пиле с масло е едно от най-популярните индийски кърита в цял свят. Ароматните пилешки хапки са потопени в невероятно кремообразен кърси сос. Ще се изненадате колко лесно се приготвя това ястие и какъв...

  • Яхния от нахут и печено зелено пилеРецепти
    Яхния от нахут и печено зелено пиле

    Пикантни печени пилешки бутчета, поднесени върху дал от нахут и леща.

  • Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чилиРецепти
    Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили

    Това е рецепта, с която може да употребите всякакви кореноплодни зеленчуци. Просто настържете морковите и пащърнака, добавете подправки и изпържете бхаджи. Гарнирайте с пикантно чътни от кориандър и з...

  • Супа от червена леща и соден хлябРецепти
    Супа от червена леща и соден хляб

    Това е рецепта за лесен и бърз обяд - топла супа от леща с подправки и чесново масло и хляб с 5 подправки, който не изисква месене и втасване.

  • Самоса пайРецепти
    Самоса пай

    Самоса е традиционно ястие  за Индия и Пакистан. Вместо малки тестени триъгълни джобчета, които се пържат, самоса може да се приготви и под формата на пай. Тестото за пая се приготвя от брашно, гореща...

  • Задушено пилешко с грейпфрут и кускусРецепти
    Задушено пилешко с грейпфрут и кускус

    Това е една бърза и лесна рецепта за приготвяне, но богата на вкусове. Пилешкото месо се задушава на бавен огън заедно с лук, чесън, подправки и сок на грейпфрут. След това се поднася върху топъл куск...