• Къри от червен боб (раджма)Рецепти
    Къри от червен боб (раджма)

    1.Накиснете боба в тенджера със студена вода за 1 нощ. След това го прецедете и върнете в тенджерата. Залейте с чиста вода и добавете куркумата. Варете боба в продължение на 1 час и половина, докато з...

  • Къри със свинско, люти чушки и тамариндРецепти
    Къри със свинско, люти чушки и тамаринд

    1. В купичка сложете 60 г паста от тамаринд и добавете 120 мл гореща вода. Разбъркайте и оставете настрани за 15 минути. След това претрийте пастата с ръце и прецедете през фина цедка. 2. Нарязаното...

  • Панир джалфрезиРецепти
    Панир джалфрези

    1. Обелете и нарежете джинджифила на много тънки пръчици (иглички). Загрейте олиото в дълбок тиган сдвойно дъно и запържете в него, за около 30 секунди, семената кимион, накъсаната суха люта чушка и 2...

  • НимишРецепти
    Нимиш

    1. Загрейте прясното мляко леко. Дръпнете от огъня и пуснете шафрана в млякото. Оставете за 15 минути. 2. Разбийте охладената течна сметана в метална купа докато започне да образува връхчета. Внимава...

  • Бирияни с пиле и розова водаРецепти
    Бирияни с пиле и розова вода

    1. Нарежете пилешкото месо на едри парчета. В голяма купа настържете джинджифила. Добавете нарязаните на ситно скилидки чесън и зелени люти чушки. Добавете куркума, лют червен пипер и кориандър. Добав...

  • Пържени агнешки котлетиРецепти
    Пържени агнешки котлети

    1. Сипете прясното мляко в тенджера. Добавете смачканите с точилка шушулки карздамон и всички останали подправки. Разбъркайте и оставете млякото да заври на слаб огън. 2. Поставете агнешките котлети...

  • Къри с картофи и грахРецепти
    Къри с картофи и грах

    1. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета по 3 см. Варете ги в тенджера с подсолена вода 8 минути. Прецедете ги добре. 2. Загрейте олиото в дълбок тиган с двойно дъно и изпържете картофите за 5 м...

  • Пиле балтиРецепти
    Пиле балти

    1. Нарежете пилешкото месо на парчета по 3 см и ги сложете в купа. Обелете и нарежете скилидките чесън на ситно, поръсете ги с 1 ч.л. сол и го намачкайте на паста. Добавете пастата от чесън към месото...