• Яхния от нахут и печено зелено пилеРецепти
    Яхния от нахут и печено зелено пиле

    Пикантни печени пилешки бутчета, поднесени върху дал от нахут и леща.

  • Агнешки наденички с червен оризРецепти
    Агнешки наденички с червен ориз

    Червеният ориз от Камарг е известен френски продукт, който е много полезен за здравето. В тази рецепта червеният ориз се задушава с лук, чесън и подправки. Сервира се с печени агнешки наденички и пест...

  • Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чилиРецепти
    Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили

    Това е рецепта, с която може да употребите всякакви кореноплодни зеленчуци. Просто настържете морковите и пащърнака, добавете подправки и изпържете бхаджи. Гарнирайте с пикантно чътни от кориандър и з...

  • Нахут с куркума, домати и сос зугРецепти
    Нахут с куркума, домати и сос зуг

    Рецепта за богато вегетарианско ястие от близкоизточната кухня. Свареният предварително нахут се задушава с лук, чесън, спанак и домати. Сервира се с ароматен сос от кориандър и люти чушки и кисело мл...

  • Рибена чорба със зелен сосРецепти
    Рибена чорба със зелен сос

    За рибената чорба трябва да подберете различни видове риба, сред които да има и филе. Чорбата се поднася с пасиран сос от пресни подправки, лти чушки и зехтин.