Тилапия на скара с лимонова трева
Рецепта от: Люк Нгуен
За приготвянето на това ястие от китайската кухня в стил "Дай" Люк Нгуен използва местна риба тилапия. Поднесете печената на скара риба със сварен на пара ориз и бира.
Продукти
- 2 стръка лимонова трева
- 1 дълга червена люта чушка
- 2 скилидки чесън
- 4 см корен джинджифил
- 2 стръка пресен лук
- 2 с.л. соев сос
- 1 цяла риба тилапия
- 1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
- 1. Отрежете бялата част на стръковете лимонена трева и запазете зелената част за по-късно. Смачкайте бялата част като я ударите с нещо тежко няколко пъти. След това я нарежете на ситно. Почистете лютата чушка от семките и дръжката и я нарежете на ситно. Обелете и нарежете на много ситно джинджифила. Чесънът също нарежете на ситно. Смесете всичко в купичка. Добавете нарязан пресен лук и соев сос. Разбъркайте добре и оставете настрани за 5 минути.
- 2. Разрежете цялата, предварително почистена, риба, по дължината на гръбнака, така че да може да се пълни. След това направете по 2-3 напречни, диагонални разрези от двете страни на рибата. Поръсете със сол от всички страни. Поставете пълнежа от ситно нарязаните подправки в рибата. Затворете и увийте рибата със зелените стръкове лимонена трева. Поръсете рибата с олио и я намажете добре.
- 3. Поставете рибата върху добре загрята скара и печете 10 минути. Щом я обърнете, намажете отново с олио. Печете още 10 минути.
- 4. Отстранете зелените стръкове лимонена трева и сервирайте печената пълнена риба тилапия.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Бургери с тандури треска
Рецепти Надия Хюсеин
Рибно къри с кресон и лимонов кускус
Рецепти Стоян и Лора
Риба с шафранов сос и кускус
Рецепти Къртис Стоун
Хрупкав лаврак с ориз и шафран
Рецепти Джъстин Скофийлд
Тостада от точени кори със севиче
Рецепти Том Керидж
Печена риба Джон Дори с пушена картофена салата
Рецепти Къртис Стоун
Маринована риба в нумус
Рецепти Микела Киапа
Лаврак в хартия
Рецепти Лука Чиано
Треска с крем от черен чесън, страчатела и прошуто
Рецепти Джейми Оливър
Треска с панчета, спанак и леща