Рибно къри с кресон и лимонов кускус
Рецепта от: Надия Хюсеин
Най-подходяща за приготвянето на това рибно къри е тилапията - сладководна, евтина и лесна за приготвяне риба.
Продукти
- 240 г арабски кускус
- 1 с.л. масло
- ½ ч.л. сол
- 1 лимон, настъргана кора
- 700 г филе тилапия (без кожа)
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. куркума
- 3 с.л. зехтин
- 3 скилидки чесън
- 1 малка глава лук
- 1 зелена люта чушка
- ½ ч.л. сол
- ½ ч.л. смлян кимион
- 1 ч.л. смлян кориандър
- 85 г кресон
Начин на приготвяне:
- 1. Сипете кускуса в купа и го залейте с вряла вода, така че да го покрива 1 см отгоре. Добавете маслото и покрийте с прозрачно фолио. Оставете настрани за 20 минути.
- 2. Нарежете рибата на кубчета и ги поставете в купа. Поръсете с куркума, червен пипер и щипка сол. Разбъркайте добре.
- 3. Сипете зехтина в тиган и го загрейте силно. След това намалете леко силата на огъня и добавете рибата. Пържете по 3-4 минути от всяка страна. Извадете рибата в чиния и я дръжте топла.
- 4. В същия тиган запържете нарязаните на ситно лук, чесън и люта чушка за около 5 минути, докато омекнат. Добавете подправките – куркума, кимион и кориандър и залейте с 200 мл вода. Намалете силата на огъня и оставете сместа да къкри 2-3 минути. След това добавете нарязания кресон, захлупете съда и гответе 2 минути. Върнете рибата в тигана и разбъркайте внимателно.
- 5. Отстранете фолиото от купата с кускус и настържете фино лимоновата кора в нея. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
- 6. Сервирайте рибно къри с кресон върху основа от лимонов кускус. Украсете с микрорастения по желание.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Бургери с тандури треска
Рецепти Стоян и Лора
Риба с шафранов сос и кускус
Рецепти Нико Рейнолдс
Бургер с печена риба и сладък картоф
Рецепти Люк Нгуен
Тилапия на скара с лимонова трева
Рецепти Къртис Стоун
Хрупкав лаврак с ориз и шафран
Рецепти Джъстин Скофийлд
Тостада от точени кори със севиче
Рецепти Том Керидж
Печена риба Джон Дори с пушена картофена салата
Рецепти Рудолф ван Веен
Риба в тесто
Рецепти Къртис Стоун
Маринована риба в нумус
Рецепти Микела Киапа
Лаврак в хартия