Бургери с тандури треска
Рецепта от: Надия Хюсеин
Рибата за този бургер се маринова в кисело мляко и тандури масала. След това се запичат на тиган и се поставят между две филии хляб Бриош заедно с червен лук и кисели краставички.
Продукти
- 4 с.л. зехтин
- 1 ½ с.л. тандури масала
- 3 с.л. кисело мляко
- 2 х 100 г филе от треска (без кожа)
- ¼ глава червен лук
- 5 листа мента
- 100 г кисели краставички
- 4 филии хляб Бриош
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. За маринатата смесете в тавичка 1 с.л. кисело мляко, тандури масалата, щипка сол и 2 с.л. зехтин. Разбъркайте всичко много добре. Поставете парчетата риба в тавичката и оваляйте много добре в маринатата.
- 2. Загрейте много добре тиган или грил-тиган с 2 с.л. зехтин в него. Намалете леко силата на огъня и добавете филетата риба. Пържете по 2-3 минути от всяка страна. Може да изпечете филетата и върху добре загрята скара, но в този случай първо запечете леко филиите хляб и след това поставете рибата.
- 3. Нарежете лука на тънки полумесеци и го смесете с накъсани листа мента и нарязани кисели краставички. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
- 4. Запечете филиите хляб от двете страни в горещ тиган.
- 5. Намажете две филии с по 1 с.л. кисело мляко всяка. Сложете по 1 филе риба, а върху него сложете от лука с мента и кисели краставички. Захлупете с втора филия.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Рибно къри с кресон и лимонов кускус
Рецепти Стоян и Лора
Риба с шафранов сос и кускус
Рецепти Нико Рейнолдс
Бургер с печена риба и сладък картоф
Рецепти Люк Нгуен
Тилапия на скара с лимонова трева
Рецепти Марк Мориарти
Рибни пръчици със сос Тартар
Рецепти Къртис Стоун
Хрупкав лаврак с ориз и шафран
Рецепти Донал Скиан
Риба по виетнамски с копър и куркума
Рецепти Джъстин Скофийлд
Тостада от точени кори със севиче
Рецепти Том Керидж
Печена риба Джон Дори с пушена картофена салата
Рецепти Рудолф ван Веен
Риба в тесто