Рибата за този бургер се маринова в кисело мляко и тандури масала. След това се запичат на тиган и се поставят между две филии хляб Бриош заедно с червен лук и кисели краставички.

Продукти

  • 4 с.л. зехтин
  • 1 ½ с.л. тандури масала
  • 3 с.л. кисело мляко
  • 2 х 100 г филе от треска (без кожа)
  • ¼ глава червен лук
  • 5 листа мента
  • 100 г кисели краставички
  • 4 филии хляб Бриош
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. За маринатата смесете в тавичка 1 с.л. кисело мляко, тандури масалата, щипка сол и 2 с.л. зехтин. Разбъркайте всичко много добре. Поставете парчетата риба в тавичката и оваляйте много добре в маринатата.
  • 2. Загрейте много добре тиган или грил-тиган с 2 с.л. зехтин в него. Намалете леко силата на огъня и добавете филетата риба. Пържете по 2-3 минути от всяка страна. Може да изпечете филетата и върху добре загрята скара, но в този случай първо запечете леко филиите хляб и след това поставете рибата.
  • 3. Нарежете лука на тънки полумесеци и го смесете с накъсани листа мента и нарязани кисели краставички. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
  • 4. Запечете филиите хляб от двете страни в горещ тиган.
  • 5. Намажете две филии с по 1 с.л. кисело мляко всяка. Сложете по 1 филе риба, а върху него сложете от лука с мента и кисели краставички. Захлупете с втора филия.

Свързани рецепти

Виж всички