Тостада от точени кори със севиче
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
Севиче е метод за приготвяне на морска храна. Нарязаната на дребни парченца бяла риба се залива с лимонов сок. Поднася се върху основа от запечени точени кори заедно със смес от авокадо, лук и зърна печена царевица.
Продукти
- 50 г масло
- 1 с.л. люти чушки Чипотле в Адобо сос
- 2 лайма, сок
- 1 лайм, настъргана кора
- 1 ч.л. смлян кориандър
- 12 бр. точени кори
- 200 г филе от треска
- 1 глава лук шалот
- ½ домат
- 1 кочан царевица
- ½ авокадо
- 2 стръка кориандър
- ½ с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
- 1. Сложете маслото в касеролка заедно с смления кориандър, фино настърганата кора на 1 лайм и лютите чушки в Адобо сос. Разбъркайте и оставете маслото да се разтопи на умерен огън. Дръпнете от котлона.
- 2. Намажете една кора с пикантното масло и поставете втора върху нея. Подредете по този начин 6 точени кори една върху друга, като не мажете отгоре последната с масло. Направете още един куп от 6 кори, като ги мажете с масло.
- 3. С помощта на малка чиния изрежете по 3 кръга от всеки куп от 6 точени кори. Подредете ги в 2 тави, постлани с хартия. Покрийте с лист хартия за печене и празна тава, която да ги притисне отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
- 4. За севичето отстранете кожата и костите на рибата. Нарежете я на малки парченца (по-лесно е, когато е студена) и я сложете в дълбока чиния. Полейте със сока на 2 лайма и оставете настрани за 10 минути, „да се сготви“.
- 5. Отцедете лимоновия сок от рибата. Към нея добавете нарязания на ситно лук, нарязаното на кубчета авокадо, нарязаните на кубчета домати, без семки, нарязаните на ситно листа кориандър и зърната на предварително изпечената царевица. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте и разпределете сместа върху охладените тостади.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Бургери с тандури треска
Рецепти Надия Хюсеин
Рибно къри с кресон и лимонов кускус
Рецепти Стоян и Лора
Риба с шафранов сос и кускус
Рецепти Люк Нгуен
Тилапия на скара с лимонова трева
Рецепти Къртис Стоун
Хрупкав лаврак с ориз и шафран
Рецепти Том Керидж
Печена риба Джон Дори с пушена картофена салата
Рецепти Къртис Стоун
Маринована риба в нумус
Рецепти Микела Киапа
Лаврак в хартия
Рецепти Лука Чиано
Треска с крем от черен чесън, страчатела и прошуто
Рецепти Джейми Оливър
Треска с панчета, спанак и леща