Севиче е метод за приготвяне на морска храна. Нарязаната на дребни парченца бяла риба се залива с лимонов сок. Поднася се върху основа от запечени точени кори заедно със смес от авокадо, лук и зърна печена царевица.

Продукти

  • 50 г масло
  • 1 с.л. люти чушки Чипотле в Адобо сос
  • 2 лайма, сок
  • 1 лайм, настъргана кора
  • 1 ч.л. смлян кориандър
  • 12 бр. точени кори
  • 200 г филе от треска
  • 1 глава лук шалот
  • ½ домат
  • 1 кочан царевица
  • ½ авокадо
  • 2 стръка кориандър
  • ½ с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

  • 1. Сложете маслото в касеролка заедно с смления кориандър, фино настърганата кора на 1 лайм и лютите чушки в Адобо сос. Разбъркайте и оставете маслото да се разтопи на умерен огън. Дръпнете от котлона.
  • 2. Намажете една кора с пикантното масло и поставете втора върху нея. Подредете по този начин 6 точени кори една върху друга, като не мажете отгоре последната с масло. Направете още един куп от 6 кори, като ги мажете с масло.
  • 3. С помощта на малка чиния изрежете по 3 кръга от всеки куп от 6 точени кори. Подредете ги в 2 тави, постлани с хартия. Покрийте с лист хартия за печене и празна тава, която да ги притисне отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
  • 4. За севичето отстранете кожата и костите на рибата. Нарежете я на малки парченца (по-лесно е, когато е студена) и я сложете в дълбока чиния. Полейте със сока на 2 лайма и оставете настрани за 10 минути, „да се сготви“.
  • 5. Отцедете лимоновия сок от рибата. Към нея добавете нарязания на ситно лук, нарязаното на кубчета авокадо, нарязаните на кубчета домати, без семки, нарязаните на ситно листа кориандър и зърната на предварително изпечената царевица. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте и разпределете сместа върху охладените тостади.

Свързани рецепти

Виж всички