Риба по виетнамски с копър и куркума
Рецепта от: Донал Скиан
Едно бързо и здравословно ястие в азиатски стил. След като се маринова, рибата се пържи за кратко. Сервира се поръсена с люта чушка, пресен лук, кориандър и фъстъци.
Продукти
- 2 ч.л. куркума
- 3 см корен джинджифил
- 1 ч.л. захар
- 2 с.л. рибен сос
- 500 г бяла риба (треска или др.), без кожа и кости
- 100 г вермичели (тънки оризови спагети)
- 60 мл слънчогледово олио
- 1 червена люта чушка
- шепа копър
- шепа листа кориандър
- 1 връзка пресен лук
- 2-3 с.л. безсолни печени фъстъци
Начин на приготвяне:
- 1. За маринатата сипете в тавичка рибния сос, захарта, куркумата, настъргания джинджифил и разбъркайте добре.
- 2. Нарежете рибата на големи парчета и ги оваляйте много добре в маринатата. Оставете настрани за 10 минути.
- 3. Сварете оризовите спагети във вряща подсолена вода за 3-4 минути. Прецедете ги и ги изплакнете със студена вода.
- 4. Сипете олиото в дълбок тиган и го загрейте. Поставете парчетата риба в тигана и пържете до златисто, от двете страни, за около 3-4 минути. Поръсете с половината нарязана на тънки кръгчета люта чушка и нарязания на тънки кръгчета пресен лук. Накрая поръсете с копър и листа кориандър.
- 5. Сервирайте пържената риба, поръсена с още люта чушка, листенца кориандър и едросчукани печени фъстъци с оризови спагети.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Бургери с тандури треска
Рецепти Надия Хюсеин
Рибно къри с кресон и лимонов кускус
Рецепти Стоян и Лора
Риба с шафранов сос и кускус
Рецепти Нико Рейнолдс
Бургер с печена риба и сладък картоф
Рецепти Люк Нгуен
Тилапия на скара с лимонова трева
Рецепти Къртис Стоун
Хрупкав лаврак с ориз и шафран
Рецепти Джъстин Скофийлд
Тостада от точени кори със севиче
Рецепти Том Керидж
Печена риба Джон Дори с пушена картофена салата
Рецепти Рудолф ван Веен
Риба в тесто
Рецепти Къртис Стоун
Маринована риба в нумус