Едно бързо и здравословно ястие в азиатски стил. След като се маринова, рибата се пържи за кратко. Сервира се поръсена с люта чушка, пресен лук, кориандър и фъстъци.

 

Продукти

  • 2 ч.л. куркума
  • 3 см корен джинджифил
  • 1 ч.л. захар
  • 2 с.л. рибен сос
  • 500 г бяла риба (треска или др.), без кожа и кости
  • 100 г вермичели (тънки оризови спагети)
  • 60 мл слънчогледово олио
  • 1 червена люта чушка
  • шепа копър
  • шепа листа кориандър
  • 1 връзка пресен лук
  • 2-3 с.л. безсолни печени фъстъци

Начин на приготвяне:

  • 1. За маринатата сипете в тавичка рибния сос, захарта, куркумата, настъргания джинджифил и разбъркайте добре.
  • 2. Нарежете рибата на големи парчета и ги оваляйте много добре в маринатата. Оставете настрани за 10 минути.
  • 3. Сварете оризовите спагети във вряща подсолена вода за 3-4 минути. Прецедете ги и ги изплакнете със студена вода.
  • 4. Сипете олиото в дълбок тиган и го загрейте. Поставете парчетата риба в тигана и пържете до златисто, от двете страни, за около 3-4 минути. Поръсете с половината нарязана на тънки кръгчета люта чушка и нарязания на тънки кръгчета пресен лук. Накрая поръсете с копър и листа кориандър.
  • 5. Сервирайте пържената риба, поръсена с още люта чушка, листенца кориандър и едросчукани печени фъстъци с оризови спагети.

Свързани рецепти

Виж всички