Плънка от свинско, кайсии и шам-фъстък
Рецепта от: Гордън Рамзи
Тази плънка от свинска кайма, наденици, сушени кайсии и ядки се оформя на руло и може да се поднесе като гарнитура към месото на коледната трапеза.
Продукти
- 500 г свинска кайма
- сол и черен пипер
- 1 зелена ябълка
- 6 сушени кайсии
- 30 г сурови ядки шам-фъстък
- 1 лимон настъргана кора
- 1 малка връзка магданоз
- зехтин
- 1 връзка салвия
- 2 сурови наденици
Начин на приготвяне:
- 1. Сложете едросмляната кайма в купа. Овкусете я със сол и черен пипер. Добавете нарязаните на едро листа магданоз, настърганата ябълка, нарязаните сушени кайсии и ядки. Добавете и фино настъргана кора на лимона. Разбъркайте добре.
- 2. Постелете голям лист алуминиево фолио върху плота. Напръскайте фолиото с мазнина. Подредете листата салвия по две едно до друго, с леко застъпване, по дължина. Вземете половината кайма и я разстелете върху листата салвия. Оформете улей в средата на каймата и в него поставете двете пикантни наденици - мергес или чоризо. покрийте надениците с другата половина кайма.
- 3. Завийте рулото от кайма във фолиото и го обърнете. Погледнете дали листата са се залепили върху него и увийте рулото във фолиото, като бонбон. Поставете рулото в хладилник.
- 4. Преди печене, извадете рулото за 20-30 минути от хладилника. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 40 минути. След като изстине, го нарежете на филии. Поднесете със сос Грейви и печена пуйка.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Джейми Оливър
Печени свински ребра с британски барбекю сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Гордън Рамзи
Свинско на тиган със сладко-кисели чушки
Рецепти Донал Скиан
Букатини с кюфтенца
Рецепти Найджъл Слейтър
Печени свински ребра с мед и анасон
Рецепти Люк Нгуен
Бавно готвени свински джолани с анасон и касия