Свинско на тиган със сладко-кисели чушки

Това е бърза рецепта за приготвяне на свински пържоли на тиган. Сочното месо е съчетано с ароматни сладко-кисели червени чушки - бърз и вкусен обяд.

Продукти

  • 2 свински котлета х 200 г зехтин 2 скилидки чесън 1 връзка мащерка масло сол и черен пиперЗа чушките:1 глава червен лук зехтин 2 големи червени чушки сол и черен пипер 1 с.л. захар 3 с.л. червен винен оцет 1 с.л. зехтин екстра върджин 1 връзка босилек

Начин на приготвяне:

  • 1. Разрежете чушките на половини, отстранете семките им и разрежете всяко парче на две, по дължина. Всяко парче нарежете на тънки лентички. Нарежете лука на тънки полумесеци.
  • 2. Сипете 1-2 с.л. зехтин в добре загрят тиган и сотирайте чушките и лука. Овкусете със сол, черен пипер и захар и разбъркайте. Щом станат лъскави, добавете оцета и тоново разбъркайте. Добавете 1 с.л. зехтин екстра върджин, намалете силата на огъня и оставете за 2-3 минути. Навийте листата босилек на руло и ги нарежете. Добавете ги през последните 30 секунди на готвенето. Пресипете чушките в купичка.
  • 3. В същия тиган сипете 1-2 с.л. зехтин. Направете няколко къси разреза в месото* на всеки котлет, по височина. Поръсете ги със сол и повече едро смлян черен пипер и ги потупайте. Поставете котлетите в тигана.
  • 4. Смачкайте небелените скилидки чесън и ги пуснете при котлетите заедно със стръковете мащерка. Добавете няколко бучици масло между месото. Пържете по 3.5-4 минути от всяка страна, като от време на време накланяте тигана и обливате месото със отделилия се сос. Извадете котлетите в чиния и ги оставете да починат 10 минути.
  • 5. Сервирайте чушки в сладко-кисел сос, а върху тях свински котлети. Върху месото поставете скилидка чесън.
  • *Месото трябва да е със стайна температура, затова го извадете поне половин час преди да го готвите.

Свързани рецепти

Виж всички