Печени свински ребра с британски барбекю сос
Рецепта от: Джейми Оливър
За тази рецепта за печени свински ребра първо се приготвя суха марината. Ребрата и барбекю сосът се пекат дълго. След това печените ребра се опушват. Сервират се с картофена салата.
Продукти
- 75 г морска сол
- 2 с.л. бял пипер на зърна
- 6 пресни дафинови листа
- 3 кг свински гърди (патрондаш)
- 150 г репички
- За барбекю соса:
- 225 г кафяв сос
- 300 г кетчуп
- 170 г английска горчица
- 150 мл сос Уорчестър
- 100 мл уиски
- 750 мл ябълков сок
- 200 мл течен мед
- За картофената салата:
- 500 г дребни пресни картофи
- 0.5 връзка копър
- 1 връзка див лук
- 1 круша
- 200 г кисело мляко
- 1 ч.л. английска горчица
Начин на приготвяне:
- 1.За овкусената сол сипете морската сол, зърната бял пипер и дафиновите листа в блендер или кухненски робот и ги смелете фино.
- 2. Поставете целите парчета свински гърди в голяма тава. Поръсете ги с част от овкусената сол и от двете страни. Поръсете с малко зехтин и втрийте добре. Добавете 1 шот уиски в тавата и покрийте с лист алуминиево фолио. Оставете гърдите да се мариноват 10 минути.
- 3. За соса поставете дълбока тавичка върху котлона. Сипете уискито в нея и го фламбирайте. Изчакайте докато алкохолът се изпари и добавете всички останали съставки за соса. Оставете да заври и дръпнете от огъня.
- 4. Поставете тавата със свинските гърди в предварително загрята фурна на 140 градуса за 3 часа. На по-долно ниво поставете тавата със соса, за същото време.
- 5. Извадете свинските гърди от фурната и ги полейте с целия барбекю сос. Оваляйте ги добре в него, от всички страни. Поставете покритите със сос свински гърди върху решетката на фурната. Поставете във фурната за още 30 минути. За пушен вкус на ребрата вземете шепа стърготини от плодово дърво. Обгорете върху пламък цедка от неръждаема стомана и поставете в нея стърготините. Запалете ги и ги поставете на дъното на фурната, под решетката с месото. Останалият барбекю сос в тавата пресипете в купичка.
- 6. За картофената салата сипете в голяма купа киселото мляко и горчицата. Добавете нарязаните на ситно копър и див лук. Нарежете на съвсем малки кубчета крушата без да я белите и я добавете в купата. Разбъркайте добре. След това добавете предварително сварените дребни картофи, като ги смачквате с ръка докато са все още топли. Разбъркайте добре. Поръсете с малко зехтин.
- 7. Сервирайте печените свински гърди с барбекю сос с гарнитура от картофена салата.
- За повече информация посетете www.jamieoliver.com
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени
Рецепти Стоян и Лора
Гирос със свинско месо
Рецепти Гордън Рамзи
Свинско на тиган със сладко-кисели чушки