Бавно готвени свински джолани с анасон и касия
Рецепта от: Люк Нгуен
Докато джоланите бавно се задушават, ще изпълнят къщата ви с невероятни аромати. Като резултат ще получите крехко месо с фантастичен сос. Сервирайте с варен ориз.
Продукти
- 2 задни свински джолана
- олио за пържене
- 4 скилидки чесън
- 6 см корен джинджифил
- 2 бр. черен кардамон
- 5 см пръчка касия
- 3 звездички анасон
- 10 зърна бял пипер
- 500 мл пилешки бульон
- 1 литър сок от млад кокос
- 3 с.л. светъл соев сос
- 2 с.л. тъмен соев сос
- 2 бучки захарна тръстика
- листа кориандър
Начин на приготвяне:
- 1. Поставете джоланите в голяма тенджера и ги залейте със студена вода. Добавете сол и оставете водата да заври. Щом заври, варете 3 минути, като обирате пяната по повърхността. Измийте джоланите под течаща студена вода и ги подсушете добре.
- 2. Сипете 4-5 пръста олио в дълбок тиган и поставете джоланите един по един в мазнината. Пържете по 3 минути от всяка страна, като поливате с мазнина горната страна. Извадете върху кухненска хартия.
- 3. В уок загрейте 1 с.л. олио и в него запържете целите обелени и смачкани скилидки чесън и обеления и нарязан на тънки резени джинджифил. След минута добавете и корените кориандър. След още 1 минута добавете подправките – кардамон, анасон, бял пипер, касия.
- 4. Добавете пилешкия бульон и кокосовия сок. Овкусете с двата вида соев сос и бучките захарна тръстика. Разбъркайте и поставете джоланите в съда. Щом сместа заври, оберете пяната. След това намалете силата на огъня максимално и гответе 4 часа.
- 5. Сервирайте бавно готвените телешки джолани, поръсени с листа кориандър.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско