Докато джоланите бавно се задушават, ще изпълнят къщата ви с невероятни аромати. Като резултат ще получите крехко месо с фантастичен сос. Сервирайте с варен ориз.

Продукти

  • 2 задни свински джолана
  • олио за пържене
  • 4 скилидки чесън
  • 6 см корен джинджифил
  • 2 бр. черен кардамон
  • 5 см пръчка касия
  • 3 звездички анасон
  • 10 зърна бял пипер
  • 500 мл пилешки бульон
  • 1 литър сок от млад кокос
  • 3 с.л. светъл соев сос
  • 2 с.л. тъмен соев сос
  • 2 бучки захарна тръстика
  • листа кориандър

Начин на приготвяне:

  • 1. Поставете джоланите в голяма тенджера и ги залейте със студена вода. Добавете сол и оставете водата да заври. Щом заври, варете 3 минути, като обирате пяната по повърхността. Измийте джоланите под течаща студена вода и ги подсушете добре.
  • 2. Сипете 4-5 пръста олио в дълбок тиган и поставете джоланите един по един в мазнината. Пържете по 3 минути от всяка страна, като поливате с мазнина горната страна. Извадете върху кухненска хартия.
  • 3. В уок загрейте 1 с.л. олио и в него запържете целите обелени и смачкани скилидки чесън и обеления и нарязан на тънки резени джинджифил. След минута добавете и корените кориандър. След още 1 минута добавете подправките – кардамон, анасон, бял пипер, касия.
  • 4. Добавете пилешкия бульон и кокосовия сок. Овкусете с двата вида соев сос и бучките захарна тръстика. Разбъркайте и поставете джоланите в съда. Щом сместа заври, оберете пяната. След това намалете силата на огъня максимално и гответе 4 часа.
  • 5. Сервирайте бавно готвените телешки джолани, поръсени с листа кориандър.

Свързани рецепти

Виж всички