Печени свински ребра с мед и анасон
Рецепта от: Найджъл Слейтър
Тайната на тези печени ребра е в маринатата и достатъчното време, в което месото престоява в нея. Останалото е лесно - ребрата се пекат дълго, за да се превърнат в крехки и лепкави късчета месо.
Продукти
- 6 с.л. течен мед
- 3 пълни с.л. сос от стриди
- 1/4 ч.л. едър лют червен пипер
- 4 звездички анасон
- 1/4 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. едро счукани зърна черен пипер
- 4 скилидки чесън
- 1.5 кг свински ребра
Начин на приготвяне:
- 1. За маринатата сипете мед в дълбока тава. Добавете соса от стриди, едрия червен пипер, звездичките анасон, солта и едро счуканите зърна черен пипер. Разбъркайте добре.
- 2. Оваляйте свинските ребра едно по едно в маринатата много добре и ги оставете в тавичката. Поставете обелените скилидки чесън между ребрата. Покрийте с хартия за печене и оставете минимум за 2 часа и максимум за 1 нощ.
- 3. Печете ребрата в предварително загрята фурна на 160 градуса 90 минути, като ги обръщате от време на време. След това усилете фурната на 200 градуса и печете още 15 минути, докато ребрата започнат да прегарят.
- 4. Сервирайте печените свински ребра, полети със соса от печенето.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско