Тайната на тези печени ребра е в маринатата и достатъчното време, в което месото престоява в нея. Останалото е лесно - ребрата се пекат дълго, за да се превърнат в крехки и лепкави късчета месо.

Продукти

  • 6 с.л. течен мед
  • 3 пълни с.л. сос от стриди
  • 1/4 ч.л. едър лют червен пипер
  • 4 звездички анасон
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. едро счукани зърна черен пипер
  • 4 скилидки чесън
  • 1.5 кг свински ребра

Начин на приготвяне:

  • 1. За маринатата сипете мед в дълбока тава. Добавете соса от стриди, едрия червен пипер, звездичките анасон, солта и едро счуканите зърна черен пипер. Разбъркайте добре.
  • 2. Оваляйте свинските ребра едно по едно в маринатата много добре и ги оставете в тавичката. Поставете обелените скилидки чесън между ребрата. Покрийте с хартия за печене и оставете минимум за 2 часа и максимум за 1 нощ.
  • 3. Печете ребрата в предварително загрята фурна на 160 градуса 90 минути, като ги обръщате от време на време. След това усилете фурната на 200 градуса и печете още 15 минути, докато ребрата започнат да прегарят.
  • 4. Сервирайте печените свински ребра, полети със соса от печенето.

Свързани рецепти

Виж всички