• Зеленчуков тажин с кускус с нарРецепти
    Зеленчуков тажин с кускус с нар

    Представяме ви невероятен зеленчуков тажин, богат на вкусове, придружен от пухкав кускус със зърна нар.

  • Овесен хлябРецепти
    Овесен хляб

    Овесеният хляб е здравословен - приготвя се без набухвател и не съдържа глутен. В сместа, освен овесени ядки, се добавят сушени плодове, орехи, ленено семе, настъргана ябълка и мед. Насладете му се на...

  • Бухти с ванилов сосРецепти
    Бухти с ванилов сос

    Тези бухти представляват малки пухкави, сладки хлебчета, които са много популярни в Австрия. Идеални са за поднасяне към чай или кафе или като десерт. Просто и вкусно!

  • Заек „Пащицада“Рецепти
    Заек „Пащицада“

    Това е рецепта от хърватската кухня, за която се изискват повече кулинарни умения. Обезкостеният заек се навива на руло и се увива в бекон. Задушава се в тенджера заедно със зеленчуци и сини сливи. По...

  • Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколадРецепти
    Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад

    Това е рецепта за типично английски десерт без печене - Rocky Road. "Каменист път" представлява смес от начупени бисквити, масло, мед, сушени плодове и бял шоколад.

  • Плънка за пуйка с червени боровинкиРецепти
    Плънка за пуйка с червени боровинки

    Тази плънка се приготвя от хлебни трохи, суушени червени боровинки, здушен лук, бадеми, мандарини и ябълка. Поднася се запечена към празничната коледна пуйка.

  • Овкусен ябълков оцетРецепти
    Овкусен ябълков оцет

    1. Прецедете ябълковия оцет в чист стъклен буркан през марля. 2. Добавете сушените сливи и стръкчетата мащерка в буркана и затворете буркана схерметически или с винтова капачка. оставете на тъмно 4 д...

  • Пилешка супа с праз и сини сливиРецепти
    Пилешка супа с праз и сини сливи

    1. Поставете цялото пиле (без вътрешности) в голяма тенджера и го залейте с пилешки бульон или вода. Добавете щедра щипка сол и дафиновите листа. Варете в продължение на 1 час и 15 минути. 2. Извадет...