Овесен хляб
Рецепта от: Рудолф ван Веен
Овесеният хляб е здравословен - приготвя се без набухвател и не съдържа глутен. В сместа, освен овесени ядки, се добавят сушени плодове, орехи, ленено семе, настъргана ябълка и мед. Насладете му се на закуска, намазан с масло и гарниран със сирене.
Продукти
- 45 г стафиди
- 45 г сушени червени боровинки
- 1 голяма ябълка
- 75 г орехови ядки
- 1 портокал
- 375 г овесени ядки
- 45 г смляно ленено семе
- 5 яйца
- 1 ½ ч.л. канела
- 270 мл прясно мляко
- 3 с.л. мед
Начин на приготвяне:
- 1. Сложете стафидите и сушените червени боровинки в купичка и ги залейте с гореща вода. След 5 минути ги прецедете и ги сложете в голяма купа.
- 2. Настържете на едро ренде ябълката, без да я белите, а портокаловата кора настържете фино. Добавете ги в купата заедно с нарязаните на едро орехи, овесените ядки, смляното ленено семе, канелата, меда, яйцата и прясното мляко. Разбъркайте сместа много добре.
- 3. Намажете с мазнина дъното и стените на форма за кекс (дължина 26 см) и постелете хартия за печене. Изсипете сместа във формата и изравнете. Печете по средата на предварително загрята фурна на 170 градуса 55 минути.
- 4. Оставете хляба да изстине за 5 минути във формата, след това го извадете и поставете върху решетка докато изстине напълно. Поднесете с масло и прясно сирене.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Питки със сирене
Рецепти Адам Лайо
Хляб роти канай
Рецепти Том Керидж
Плоски питки с доматена салата и бурата
Рецепти Стоян и Лора
Хотдог „Чорипан“
Рецепти Стоян и Лора
Гръцки хляб
Рецепти Силвия Колока
Безглутенова питка с бекон и семена от фенел
Рецепти Стоян и Лора
Хляб от лимец с орехи
Рецепти Стоян и Лора
Питка с масло и самардала
Рецепти Нико Рейнолдс
Пушен хумус и плосък хляб
Рецепти Люк Нгуен
Сладък хляб "Баба"