Плънка за пуйка с червени боровинки
Рецепта от: Донал Скиан
Тази плънка се приготвя от хлебни трохи, суушени червени боровинки, здушен лук, бадеми, мандарини и ябълка. Поднася се запечена към празничната коледна пуйка.
Продукти
- 100 г сушени червени боровинки
- 1/2 с.л. зехтин
- 1 глава лук
- 50 г бланширани бадеми
- 2 органични мандарини
- 1 ябълка
- 1/4 ч.л. млян бахар
- 350 г хлебни трохи
- 1 с.л. нарязан розмарин
- масло
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Залейте сушените червени боровинки с гореща вода и ги оставете да набъбнат за 1-15 минути. Измийте добре мандарините и ги пюрирайте в блендер.
- 2. Загрейте олиото в тиган и запържете нарязания на тънки полумесеци лук, до омекване. Пресипете лука в голяма купа и оставете да изстине. В същия тиган запечете бланшираните бадеми до златисто. След като изстинат, ги нарежете на едро.
- 3. В купата с пържен лук сипете прясно смлените хлебни трохи. Към тях добавете пюрираните мандарини, обелената и настъргана ябълка, прецедените червени боровинки и нарязания пресен розмарин. Добавете 50 г меко масло и разбъркайте всичко добре.
- 4. Пресипете плънката в дълбока тавичка. Поставете кубчета масло отгоре (около 30 г) и покрийте с алуминиево фолио. Поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете 30 минути. Извадете, махнете фолиото и разрохкайте плънката. Върнете във фурната за още 15 минути.
- 5. Поднесете плънката с червени боровинки с печена пуйка.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне