©2021 Outline Productions & All3Media International
Френска провинциална кухня с Мишел Ру

Описание

Мишел Ру представя уникалната кухня на Южна Франция. Той използва невероятни местни продукти, приготвя вкусни ястия и споделя любимите си лесни за приготвяне рецепти..

Епизоди

  • 1

    Епизод 1

    +

    Мишел се среща с Рафаел Помери, производител на органично розé. Готви агнешко със сезонни зеленчуци, като използва розето за соса.

  • 2

    Епизод 2

    +

    Впечатлен от посещението си при производител на сладолед, Мишел създава ягодов сладолед „Бомб Аляска“. Наслаждава се на сърф енд търф със стек, скариди и сезонни зеленчуци и кани свои близки на телешки език със сос Грибиш.

  • 3

    Епизод 3

    +

    Мишел посещава дистилерия за вермут, след което приготвя миди със сос с вермут. Прекарва време с единствения месар, който прави типичната за Арл наденица. За десерт приготвя „Креп Сюзет“.

  • 4

    Епизод 4

    +

    Мишел прави хрупкав пай, наречен "пастила", сервиран с лют, домашен сос хариса. Приготвя идеалните летни хапки с пилешко месо със сос и маруля. Приготвя велуте от домати, с писту от босилек и чесън от градината си. Прави милфьой с шоколад и череши.

  • 5

    Епизод 5

    +

    Мишел приготвя плато с омар, лангустини и стриди с три соса. В сезона на аспержите, той ги приготвя по изненадващ начин. Жизел му показва как се правят пандишпанови кулички с ром. Има и втори десерт – поширани праскови в сироп с розмарин и портокал.

  • 6

    Епизод 6

    +

    Мишел открива единственият човек на света, който прави оцет от розе и използва розето за пилешкото си фрикасе. Приготвя тарт татен от сезонни зеленчуци. Кани близките си на пастис и стек тартар. Представя ягодово суфле, което се става всеки път.

  • 7

    Епизод 7

    +

    Мишел приготвя салата с прясно говеждо и домати. След това ще направи калмари с черен ориз по провансалски, използвайки зехтин екстра върджин. Накрая ще сътвори залят с карамел меренг в крем Англез.

  • 8

    Епизод 8

    +

    Мишел приготвя пържени пълнени цветове от тиквички с козе сирене, поръсени с мед и чили. Проучва местната крафт бира. В последния ден събира близки и съседи на мариновано с билки агнешко с кореноплодни зеленчуци. Десертът е бадемов сладкиш с кайсии.