Френска провинциална кухня с Мишел Ру
Епизоди
1
Епизод 1
+Мишел се среща с Рафаел Помери, производител на органично розé. Готви агнешко със сезонни зеленчуци, като използва розето за соса.
2
Епизод 2
+Впечатлен от посещението си при производител на сладолед, Мишел създава ягодов сладолед „Бомб Аляска“. Наслаждава се на сърф енд търф със стек, скариди и сезонни зеленчуци и кани свои близки на телешки език със сос Грибиш.
3
Епизод 3
+Мишел посещава дистилерия за вермут, след което приготвя миди със сос с вермут. Прекарва време с единствения месар, който прави типичната за Арл наденица. За десерт приготвя „Креп Сюзет“.
4
Епизод 4
+Мишел прави хрупкав пай, наречен "пастила", сервиран с лют, домашен сос хариса. Приготвя идеалните летни хапки с пилешко месо със сос и маруля. Приготвя велуте от домати, с писту от босилек и чесън от градината си. Прави милфьой с шоколад и череши.
5
Епизод 5
+Мишел приготвя плато с омар, лангустини и стриди с три соса. В сезона на аспержите, той ги приготвя по изненадващ начин. Жизел му показва как се правят пандишпанови кулички с ром. Има и втори десерт – поширани праскови в сироп с розмарин и портокал.
6
Епизод 6
+Мишел открива единственият човек на света, който прави оцет от розе и използва розето за пилешкото си фрикасе. Приготвя тарт татен от сезонни зеленчуци. Кани близките си на пастис и стек тартар. Представя ягодово суфле, което се става всеки път.
7
Епизод 7
+Мишел приготвя салата с прясно говеждо и домати. След това ще направи калмари с черен ориз по провансалски, използвайки зехтин екстра върджин. Накрая ще сътвори залят с карамел меренг в крем Англез.
8
Епизод 8
+Мишел приготвя пържени пълнени цветове от тиквички с козе сирене, поръсени с мед и чили. Проучва местната крафт бира. В последния ден събира близки и съседи на мариновано с билки агнешко с кореноплодни зеленчуци. Десертът е бадемов сладкиш с кайсии.