Френска провинциална кухня с Мишел Ру

©2021 Outline Productions & All3Media International
Френска провинциална кухня с Мишел Ру

Следващо излъчване

  1. Неделя 29 май от 12:00

    Епизод 8 (Е08)

Описание

Награденият със звезда "Мишлен" готвач Мишел Ру ни отвежда в Южна Франция, негов духовен дом. Там той приготвя вкусни ястия и посещава местни производители, представяйки най-добрите продукти, които биха донесли френски вкус в домашните ни кухни.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Епизод 1

    +

    На почивка в Южна Франция, Мишел Ру готви любими свои ястия с местни продукти от ферма за кози в Севените и от стопанство за органични зеленчуци в Ардеш. Тарт от козе сирене, риба с билки, крем "Дипломат" – дали те ще се харесат на съпругата му?

  • 2

    Епизод 2

    +

    Мишел Ру е на кулинарно приключение в Южна Франция. Той прави лесен и вкусен тарт с лук и идеалната салата с най-добрите продукти. Едно лозе го вдъхновява за ястие с морски дявол. Завършва с домашен пастет, с който баба му би се гордяла.

  • 3

    Епизод 3

    +

    Мишел Ру отива на риболов, за да сготви скумрия с горчичен сос. Отбива се за вкусен десерт, преди да се прибере, за да покаже как се прави френски хамбургер. Ще овкуси идеалното пиле с масла с различен аромат и ще завърши с черешово клафути.

  • 4

    Епизод 4

    +

    Мишел Ру търси диви билки, с които да овкуси печен заек. В градината ще ни покаже как се прави идеалното пиле на барбекю. Прави класически тарт с бадемов франжипан. Мишел показва трик, с който този наглед сложен летен десерт да се получава всеки път.

  • 5

    Епизод 5

    +

    Мишел търси продукти за ястията, които обича да яде през почивката си. Токачката му на тиган е празник за окото. С местни колбаси прави изискани крокмосю. В Крок льо Роа опитва традиционна буябес и завършва с домашно приготвена ципура за жена си.

  • 6

    Епизод 6

    +

    Мишел търси мед, с който да приготви ястие с патица. Ще направи елегантен рататуй. С приятел сяда на чаша пастис, който го вдъхновява за задушено с морски дарове. По-късно в градината си приготвя пюре от плодове и класически пен пердю със сметана.

  • 7

    Епизод 7

    +

    Мишел Ру отива в Камарг, за да види известните черни бикове. Приготвя задушено, което отнема цял ден, и стек от говеждо, който става за 5 мин, артишок със сос холандез и с маслен сос, ястие с провансалски миди и мергези с ориз.

  • 8

    Епизод 8

    +

    Мишел търси най-доброто месо за своето свинско по провансалски. Споделя семейна рецепта за омлет-суфле. Приготвя тарт с тапенада от маслини и домати. За десерт на приятелите си поднася глазиран пъпеш, пълен с лимоново сорбе и шампанско.

    Следващо излъчване
    Неделя 29 май от 12:00
    По 24Kitchen