При приготвянето на тартар най-важното е качеството и свежестта на месото. Телешкият тартар се сервира върху препечени филийки франзела, поръсен с настърган трюфел.

Продукти

  • 600 г телешко филе
  • 1 глава лук шалот
  • 2 с.л. бейби каперси
  • 2 с.л. нарязан магданоз
  • 2 с.л. нарязан див лук
  • 2 жълтъка
  • 1 ч.л. сос Табаско
  • бренди
  • пушена морска сол
  • 1 с.л. дижонска лилава горчица
  • 1 летен трюфел

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете лука на ситно. Отцедете каперсите.
  • 2. Напълнете голяма купа с кубчета лед и в нея поставете друга купа. Месото трябва да е студено, т.е. току-що извадено от хладилник. Нарежете го на тънки филии, а след това на малки кубчета. Сложете го в купата.
  • 3. Към месото добавете каперсите, лука, нарязаните магданоз и див лук, соса Табаско, горчицата (може да ползвате и едрозърнеста дижонска горчица). Овкусете с пушена морска сол. Добавете жълтъците и разбъркайте добре. Накрая капнете малко бренди и разбъркайте отново.
  • 4. Поднесете тартара върху предварително запечени във фурна, намазани с масло тънки филийки франзела. Отгоре, за разкош, настържете фино летен трюфел.

Свързани рецепти

Виж всички