Стек тартар
Рецепта от: Мишел Ру Джуниър
При приготвянето на тартар най-важното е качеството и свежестта на месото. Телешкият тартар се сервира върху препечени филийки франзела, поръсен с настърган трюфел.
Продукти
- 600 г телешко филе
- 1 глава лук шалот
- 2 с.л. бейби каперси
- 2 с.л. нарязан магданоз
- 2 с.л. нарязан див лук
- 2 жълтъка
- 1 ч.л. сос Табаско
- бренди
- пушена морска сол
- 1 с.л. дижонска лилава горчица
- 1 летен трюфел
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете лука на ситно. Отцедете каперсите.
- 2. Напълнете голяма купа с кубчета лед и в нея поставете друга купа. Месото трябва да е студено, т.е. току-що извадено от хладилник. Нарежете го на тънки филии, а след това на малки кубчета. Сложете го в купата.
- 3. Към месото добавете каперсите, лука, нарязаните магданоз и див лук, соса Табаско, горчицата (може да ползвате и едрозърнеста дижонска горчица). Овкусете с пушена морска сол. Добавете жълтъците и разбъркайте добре. Накрая капнете малко бренди и разбъркайте отново.
- 4. Поднесете тартара върху предварително запечени във фурна, намазани с масло тънки филийки франзела. Отгоре, за разкош, настържете фино летен трюфел.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Нико Рейнолдс
Двоен чийзбургер с бекон
Рецепти Нико Рейнолдс
Сандвич с печена пържола
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос