Пълнени цветове от тиквички
Рецепта от: Мишел Ру Джуниър
Пълнените цветове от тиквички са наистина нещо специално. Пълнежът им е от козе сирене, аншоа и маслини, а панировката е със сода за повече пухкавост. Топлите пълнени цветове се поръсват с кръгчета люта чушка и струйка мед.
Продукти
- 8 цвята от тиквички
- 300 г козе сирене (местно)
- 1 с.л. прясна сметана
- ½ лимон, настъргана кора
- 2 филенца аншоа
- 50 г зелени маслини (без костилки)
- 2 с.л. нарязан див лук
- лек зехтин за пържене
- люта чушка
- мед
- За панировката:
- 250 г брашно
- газирана вода
- ½ ч.л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
- 1. В купа смесете сиренето със сметаната, фино настърганата лимонова кора, нарязания див лук и нарязаните на ситно зелени маслини и филенца аншоа. Разбъркайте добре и пресипете сместа в шприц с обикновен накрайник.
- 2. Отрежете края на бейби тиквичката с голям цвят. Разтворете цвета и отстранете тичинките. Напълнете цветовете с пълнеж, като го шприцовате. Затворете хубаво цветовете.
- 3. За панировката сипете брашното в купа и добавете сода бикарбонат. Разбъркайте и на тънка струйка добавете газирана вода, като разбърквате. Сместа трябва да е малко по-гъста от смес за палачинки.
- 4. Сипете 2-3 пръста зехтин в дълбок тиган и го загрейте до 170 градуса. Пържете потопените цветове в панировка по 3-4 минути от всяка страна, до златисто.
- 5. Поднесете панираните пълнени цветове от тиквички, поръсени с нарязана на тънки кръгчета люта чушка и поръсени с мед.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Стоян и Лора
Славянски гювеч
Рецепти Стоян и Лора
Бамя с кускус
Рецепти Стоян и Лора
Бухнал омлет с тиквички
Рецепти Ейнсли Хариът
Пълнени патладжани със сирене и орехи
Рецепти Стоян и Лора
Зеленчуков гювеч
Рецепти Надия Хюсеин
Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от спанак с лимонов йогурт
Рецепти Силвия Колока
Патладжанени рулца