Пълнените цветове от тиквички са наистина нещо специално. Пълнежът им е от козе сирене, аншоа и маслини, а панировката е със сода за повече пухкавост. Топлите пълнени цветове се поръсват с кръгчета люта чушка и струйка мед.

Продукти

  • 8 цвята от тиквички
  • 300 г козе сирене (местно)
  • 1 с.л. прясна сметана
  • ½ лимон, настъргана кора
  • 2 филенца аншоа
  • 50 г зелени маслини (без костилки)
  • 2 с.л. нарязан див лук
  • лек зехтин за пържене
  • люта чушка
  • мед
  • За панировката:
  • 250 г брашно
  • газирана вода
  • ½ ч.л. сода бикарбонат

Начин на приготвяне:

  • 1. В купа смесете сиренето със сметаната, фино настърганата лимонова кора, нарязания див лук и нарязаните на ситно зелени маслини и филенца аншоа. Разбъркайте добре и пресипете сместа в шприц с обикновен накрайник.
  • 2. Отрежете края на бейби тиквичката с голям цвят. Разтворете цвета и отстранете тичинките. Напълнете цветовете с пълнеж, като го шприцовате. Затворете хубаво цветовете.
  • 3. За панировката сипете брашното в купа и добавете сода бикарбонат. Разбъркайте и на тънка струйка добавете газирана вода, като разбърквате. Сместа трябва да е малко по-гъста от смес за палачинки.
  • 4. Сипете 2-3 пръста зехтин в дълбок тиган и го загрейте до 170 градуса. Пържете потопените цветове в панировка по 3-4 минути от всяка страна, до златисто.
  • 5. Поднесете панираните пълнени цветове от тиквички, поръсени с нарязана на тънки кръгчета люта чушка и поръсени с мед.

Свързани рецепти

Виж всички