Клафути с череши е идеална рецепта за приготвяне в сезона на черешите. Това е сладкиш, който се приготвя много лесно - плодовете се подреждат на дъното на форма и се заливат със смес от яйца, прясно мляко, захар и брашно.

Продукти

  • 30 г безсолно масло (разтопено)
  • 30 бр. череши (без костилки)
  • 100 мл черешов ликьор Kirsh
  • 3 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 60 г захар
  • 1 шушулка ванилия
  • 25 г фино смлени бадеми
  • 25 г брашно
  • 350 мл прясно мляко
  • За сервиране:
  • сладолед

Начин на приготвяне:

  • 1. В купа разбийте яйцата със захарта и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Добавете смлените бадеми и брашното и разбъркайте до хомогенност. Накрая добавете прясното мляко и охладеното разтопено масло. Разбъркайте.
  • 2. Намажете с масло дъното и стените на керамична форма за пай (диаметър 23 см). Подредете черешите една до друга, на дъното на формата. Залейте ги с яйчената смес.
  • 3. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса (160 с вентилатор) 30-40 минути.
  • 4. Поднесете парче от сладкиша, гарнирано с топка сладолед.

Свързани рецепти

Виж всички