Клафути с череши
Рецепта от: Мишел Ру Джуниър
Клафути с череши е идеална рецепта за приготвяне в сезона на черешите. Това е сладкиш, който се приготвя много лесно - плодовете се подреждат на дъното на форма и се заливат със смес от яйца, прясно мляко, захар и брашно.
Продукти
- 30 г безсолно масло (разтопено)
- 30 бр. череши (без костилки)
- 100 мл черешов ликьор Kirsh
- 3 яйца от свободно отглеждани кокошки
- 60 г захар
- 1 шушулка ванилия
- 25 г фино смлени бадеми
- 25 г брашно
- 350 мл прясно мляко
- За сервиране:
- сладолед
Начин на приготвяне:
- 1. В купа разбийте яйцата със захарта и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Добавете смлените бадеми и брашното и разбъркайте до хомогенност. Накрая добавете прясното мляко и охладеното разтопено масло. Разбъркайте.
- 2. Намажете с масло дъното и стените на керамична форма за пай (диаметър 23 см). Подредете черешите една до друга, на дъното на формата. Залейте ги с яйчената смес.
- 3. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса (160 с вентилатор) 30-40 минути.
- 4. Поднесете парче от сладкиша, гарнирано с топка сладолед.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледен щолен
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж