Сандвичи "Крок мосю"
Рецепта от: Мишел Ру Джуниър
"Крок мосю" е може би най-известният френски сандвич. Той се приготвя със сос "Бешамел", смес от различни видове настъргани френски сирена и шунка. Поднася се с картофено пюре и кисели краставички.
Продукти
- 8 филии хляб с квас
- 400 мл прясно мляко
- 1 с.л. брашно
- 2 с.л. масло
- 280 г настъргано сирене – смес от Грюер, Ементал, Чедър
- 160 г нарязана шунка (различни видове)
- дижонска горчица
- сол и черен пипер
- прясно смляно индийско орехче
Начин на приготвяне:
- 1. За соса бешамел разтопете маслото в касерола на умерен огън и добавете брашното. Разбъркайте енергично с помощта на тел 2-3 минути. Добавете прясното мляко на струйка, при непрекъснато разбъркване. Щом сместа закъкри, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче и гответе 3-4 минути, до желаната гъстота и дръпнете от огъня.
- 2. Поставете филиите хляб в тавичка и ги запечете от двете страни, под грила. Намажете ги с масло и горчица. Върху всяка филий намажете по 1 с.л. сос бешамел. Върху 4 от филиите поръсете един слой настъргани сирена и слайсове шунка. След това намажете още сос бешамел и поръсете с още малко сирене. Захлупете с другите филии и притиснете леко.
- 3. Запечете сандвичите в предварително загрята фурна на 200 градуса за 6-8 минути, докато сиренето се разтопи.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Морски дарове със сметана и пастис
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Аспержи, домати и артишок
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Хаше стек
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Рататуй
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Тарт с малини и бадемов франджипан
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печен заек с мащерка
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Миди по провансалски