Агнешки наденички с червен ориз
Рецепта от: Мишел Ру Джуниър
Червеният ориз от Камарг е известен френски продукт, който е много полезен за здравето. В тази рецепта червеният ориз се задушава с лук, чесън и подправки. Сервира се с печени агнешки наденички и песто от мента и кориандър.
Продукти
- 200 г червен ориз от Камарг
- 2 глави лук шалот
- 1 стрък розмарин
- 2 скилидки чесън
- 500 мл зеленчуков бульон
- зехтин
- сол и черен пипер
- ½ консервиран лимон
- 8 сурови агнешки наденички мергез
- За пестото:
- ½ връзка кориандър
- ½ връзка мента
- ½ връзка магданоз
- сол
- 3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
- 1. За ориза накиснете ориза в студена вода за 30 минути. Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно.
- 2. В тенджера или дълбок тиган задушете лука и чесъна в 2 с.л. зехтин, докато омекнат. Добавете розмарина. Добавете прецедения ориз и разбъркайте за 2-3 минути. Налейте бялото вино и изчакайте да се изпари. Налейте бульона, захлупете съда и гответе на слаб огън 35-40 минути.
- 3. В силно загрят грил-тиган изпечете агнешките наденички от всички страни, до тъмно златисто.
- 4. За зеленото песто поставете в блендер предварително измитите листа пресни подправки заедно с щипка сол и зехтин. Пасирайте.
- 5. Нарежете консервирания лимон на ситно и го добавете при сварения ориз. Овкусете със сол, разбъркате и дръпнете от огъня.
- 6. Сервирайте червен ориз с агнешки наденички, поръсен със зелено песто.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Печен агнешки бут
Рецепти Стоян и Лора
Лозови сарми с агнешка кайма
Рецепти Стоян и Лора
Задушено агнешко с гремолата
Рецепти Марк Мориарти
Агнешко на фурна с картофи
Рецепти Ейнсли Хариът
Агнешки котлети с шишчета от чери домати
Рецепти Стоян и Лора
Пълнена агнешка плешка
Рецепти Надия Хюсеин
Самоса пай
Рецепти Нико Рейнолдс
Бавно печен агнешки бут
Рецепти Ейнсли Хариът
Азиатски агнешки кюфтенца върху канапе от маниока
Рецепти Нико Рейнолдс
Агнешко и патладжани с подправки с кускус и печени зеленчуци