Червеният ориз от Камарг е известен френски продукт, който е много полезен за здравето. В тази рецепта червеният ориз се задушава с лук, чесън и подправки. Сервира се с печени агнешки наденички и песто от мента и кориандър.

Продукти

  • 200 г червен ориз от Камарг
  • 2 глави лук шалот
  • 1 стрък розмарин
  • 2 скилидки чесън
  • 500 мл зеленчуков бульон
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • ½ консервиран лимон
  • 8 сурови агнешки наденички мергез
  • За пестото:
  • ½ връзка кориандър
  • ½ връзка мента
  • ½ връзка магданоз
  • сол
  • 3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

  • 1. За ориза накиснете ориза в студена вода за 30 минути. Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно.
  • 2. В тенджера или дълбок тиган задушете лука и чесъна в 2 с.л. зехтин, докато омекнат. Добавете розмарина. Добавете прецедения ориз и разбъркайте за 2-3 минути. Налейте бялото вино и изчакайте да се изпари. Налейте бульона, захлупете съда и гответе на слаб огън 35-40 минути.
  • 3. В силно загрят грил-тиган изпечете агнешките наденички от всички страни, до тъмно златисто.
  • 4. За зеленото песто поставете в блендер предварително измитите листа пресни подправки заедно с щипка сол и зехтин. Пасирайте.
  • 5. Нарежете консервирания лимон на ситно и го добавете при сварения ориз. Овкусете със сол, разбъркате и дръпнете от огъня.
  • 6. Сервирайте червен ориз с агнешки наденички, поръсен със зелено песто.

Свързани рецепти

Виж всички