Печен заек с мащерка
Рецепта от: Мишел Ру Джуниър
Това е едно просто и много френско ястие. Разфасованият на парчета заек се пече във фурната с мащерка, лук и чесън, а след това се яде направо от тавата.
Продукти
- 1 цял заек
- 12 главички лук шалот
- 2 с.л. мащерка
- сол и черен пипер
- 4-6 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
- 1. Разфасовайте предварително почистения и изкормен заек и го нарежете по-големите парчета на по-малки. Поставете парчетата в дълбока тава. Поръсете месото със сол, черен пипер и зехтин и хубаво го оваляйте. Печете заешкото в предварително загрята фурна на 220 градуса 20-30 минути.
- 2. Обелете лук и го нарежете на полумесеци. Обелените скилидки чесън нарежете на филийки. Нарежете листенцата мащерка на ситно.
- 3. Извадете тавата със заека и добавете нарязаните лук, чесън и мащерка. Разбъркайте добре и върнете във фурната за още 20 минути.
- 5. Поднесете печения заек направо в тавичката с пресен хляб за топене.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джеймс Мартин
Еленско с червено цвекло и къпини
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Морски дарове със сметана и пастис
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Аспержи, домати и артишок
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Хаше стек
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Рататуй
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Тарт с малини и бадемов франджипан
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Миди по провансалски
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Артишок със сос "Винегрет" и сос "Холандез"