Това е едно просто и много френско ястие. Разфасованият на парчета заек се пече във фурната с мащерка, лук и чесън, а след това се яде направо от тавата.

Продукти

  • 1 цял заек
  • 12 главички лук шалот
  • 2 с.л. мащерка
  • сол и черен пипер
  • 4-6 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

  • 1. Разфасовайте предварително почистения и изкормен заек и го нарежете по-големите парчета на по-малки. Поставете парчетата в дълбока тава. Поръсете месото със сол, черен пипер и зехтин и хубаво го оваляйте. Печете заешкото в предварително загрята фурна на 220 градуса 20-30 минути.
  • 2. Обелете лук и го нарежете на полумесеци. Обелените скилидки чесън нарежете на филийки. Нарежете листенцата мащерка на ситно.
  • 3. Извадете тавата със заека и добавете нарязаните лук, чесън и мащерка. Разбъркайте добре и върнете във фурната за още 20 минути.
  • 5. Поднесете печения заек направо в тавичката с пресен хляб за топене.

Свързани рецепти

Виж всички