Рулца със свинско чар сиу
Рецепта от: Донал Скиан
Пълнежът на тези рулца от бутер тесто е приготвен в стила на класическото китайско ястие "Свинско чар сиу", но се приготвя много по-бързо и лесно. Ще трябва да си набавите няколко продукта, характерни за китайската кухня , за да се насладите на този умами вкус.
Продукти
- 1 с.л. олио
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 5 см корен джинджифил
- 2 ч.л. китайска смес от 5 подправки
- 100 г жълта соева паста
- 2 с.л. мед
- 400 г сурови свински наденици
- 400 г свинска кайма
- 2 х 325 г бутер тесто
- 1 яйце
- 1 с.л. бял сусам
- 1 с.л. черен сусам
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете лука на ситно и го задушете в 1 с.л. олио с щипка сол, до омекване. В купа смесете свинските наденици (без обвивка), свинската кайма и задушения лук. Настържете фино обелените скилидки чесън и джинджифил. Добавете пастата от соя и меда. Омесете сместа много добре с ръце. След това разделете сместа на 4 равни части.
- 2. Разточете двата листа тесто върху набрашнен плот. Разрежете всеки лист на две равни части. По средата, по дължина на всеки половин лист, поставете 1 част от каймата, като я оформите като руло. Намажете свободните краища на тестото с предварително разбито яйце и прихлупете върху плънката тестото. Поставете първото оформено руло в хладилник за 15 минути и продължете с останалите 3. След това поставете и тях в хладилник.
- 3. Нарежете всяко руло на 6 еднакви парчета. Намажете с яйце и поръсете с бял и черен сусам. Подредете рулцата в тави, постлани с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор 25-30 минути, до златисто.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Джейми Оливър
Печени свински ребра с британски барбекю сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Гордън Рамзи
Свинско на тиган със сладко-кисели чушки
Рецепти Донал Скиан
Букатини с кюфтенца
Рецепти Найджъл Слейтър
Печени свински ребра с мед и анасон
Рецепти Люк Нгуен
Бавно готвени свински джолани с анасон и касия