Пълнежът на тези рулца  от бутер тесто е приготвен в стила на класическото китайско ястие "Свинско чар сиу", но се приготвя много по-бързо и лесно. Ще трябва да си набавите няколко продукта, характерни за китайската кухня , за да се насладите на този умами вкус.

Продукти

  • 1 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 5 см корен джинджифил
  • 2 ч.л. китайска смес от 5 подправки
  • 100 г жълта соева паста
  • 2 с.л. мед
  • 400 г сурови свински наденици
  • 400 г свинска кайма
  • 2 х 325 г бутер тесто
  • 1 яйце
  • 1 с.л. бял сусам
  • 1 с.л. черен сусам

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете лука на ситно и го задушете в 1 с.л. олио с щипка сол, до омекване. В купа смесете свинските наденици (без обвивка), свинската кайма и задушения лук. Настържете фино обелените скилидки чесън и джинджифил. Добавете пастата от соя и меда. Омесете сместа много добре с ръце. След това разделете сместа на 4 равни части.
  • 2. Разточете двата листа тесто върху набрашнен плот. Разрежете всеки лист на две равни части. По средата, по дължина на всеки половин лист, поставете 1 част от каймата, като я оформите като руло. Намажете свободните краища на тестото с предварително разбито яйце и прихлупете върху плънката тестото. Поставете първото оформено руло в хладилник за 15 минути и продължете с останалите 3. След това поставете и тях в хладилник.
  • 3. Нарежете всяко руло на 6 еднакви парчета. Намажете с яйце и поръсете с бял и черен сусам. Подредете рулцата в тави, постлани с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор 25-30 минути, до златисто.

Свързани рецепти

Виж всички