Как се прави чипс от шоколад

00:56

Описание

Майстор-сладкарят Павел Павлов обича да пътува и да експериментира. Той започва кариерата си в България, но усъвършенства професионалните си умения на различни места в Европа и Америка.
Шеф Павлов е единственият български сладкар член на Норвежкия кулинарен отбор.

В предаването "Нещо сладко с Павел Павлов" шеф Павлов ще сподели рецепти и кулинарни техники за приготвянето на някои от любимите си десерти.
Според шеф Павлов перфектният десерт е баланс, който всеки сам трябва да открие. Достатъчно е да имате малко желание и внимание към детайла, а той с радост ще добави и щипка знание.
Потопете се в изкуството на десертите с Павел Павлов.

Клипове

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Тортички с манго и огледална глазура

    +

    В този епизод шеф Павлов споделя рецептата за мини торта с любимия си мус от манго и огледална глазура. След това създава хрупкаво карамелено-шоколадово лакомство само с четири продукта.

  • 2

    Десерти с лимонов вкус

    +

    Има ли перфектен баланс на кисело и сладко, ако да - какъв е той? Търсейки отговора на този въпрос, шеф Павел Павлов приготвя два десерта: домашни лимонови кексчета и елегантни тортички с лайм и кокос.

  • 3

    Шоколад

    +

    Според шеф Павлов шоколадовата торта и шоколадовият мус се подреждат на първите места в списъка на най-обичаните десерти. Ще научите неговите рецепти за тези две изкушения.

  • 4

    Тирамису и още нещо…

    +

    В този епизод ще се убедите, че в сладкарството формите са важни. Знаете как изглежда тирамисуто? Смятате, че всички бисквити си приличат? Рецептите на шеф Павлов за модерно тирамису и кокосова пяна върху хрупкави бисквити ще ви изненадат.

  • 5

    Сладолед

    +

    Шеф Павлов превръща разтопената захар във фини, ледени кристали и сервира карамеления сладолед по два начина: като елегантен десерт с топла шоколадова пяна и на клечка - форма, подходяща за парти.

  • 6

    Шамфъстък

    +

    Разказват, че шамфъстъкът бил храна за богоизбрани. Шеф Павлов му отрежда две главни роли: в сладкия хляб, който поднася с крем, ухаещ на рози и в бисквитите, гарнирани с вишнев крем и залети с интересен шоколадов сос.

  • 7

    Суфле

    +

    Суфле, парфе…. И без курс по френски е ясно, че става въпрос за съвършенство. Шеф Павлов първо ще ни покаже приготвянето на два вида суфле – класическо шоколадово и плодово, с вкус на маракуя. Следва рецепта за ледено парфе с бял шоколад

  • 8

    Гофрети

    +

    Кой не мечтае денят му да започне с разточителна закуска, а следобедното му кафе да бъде сервирано с изкусителен десерт? Менюто на шеф Павлов за подобни дни включва домашни гофрети със сладко от круши и изящни тортички с ванилов мус.

  • 9

    Два вида лимонов тарт

    +

    Шеф Павлов показва как виждането за един и същи десерт може да бъде различно. В модерната си версия лимоновият тарт ще бъде сведен до съставните си елементи, а след това ще придобие формата на домашен десерт с вкус на лешници.

  • 10

    Канелени охлюви

    +

    Скандинавците сервират към кафето много и различни сладкиши. Шеф Павлов избира да покаже два от тях: прословутите канелени рула, които завива по три различни начина и морковената торта, която вместо с моркови приготвя със сладки картофи.

  • 11

    Фини десерти

    +

    Класическите профитероли от парено тесто се сдобиват с хрупкава кора, а пандишпановото тесто наподобява корал. Шеф Павлов показва кулинарни магии. Добрата новина е, че всеки може да ги повтори у дома си.

  • 12

    Ревен

    +

    В този епизод шеф Павлов си поставя амбициозната задача да ни сприятели с ревена, приготвяйки елегантен десерт, лесен мус с кисело мляко и освежаваща напитка. Заслужава си да познаваме този зеленчук.

  • 13

    Чийзкейк

    +

    Ако сте майстори на чийзкейка, шеф Павлов ще ви изненада със съчетанието на кайсии и розмарин в първата си рецепта. След това пък ще приготви малинов чийзкейк без печене.

  • 14

    Лесни десерти

    +

    Издаваме тайна: дори и най-добрите сладкари от време на време приготвят уютни, бързи, домашни сладкиши за семейство и приятели. Павел Павлов избра да покаже три любими: бананов хляб, ябълков сладкиш и крамбъл със сини сливи.

  • 15

    Торта "Павлова" на Павел Павлов

    +

    Чакането си заслужаваше! Павел Павлов представя своята торта “Павлова” - ефирна конструкция от кори от целувчена пяна, въздушен крем и малини. А по-късно, за релакс, ще нареди в чаша многопластов трайфъл. Един елегантен и един домашен десерт се състезават за вашето внимание.

  • 16

    Безглутенови десерти

    +

    “Веган изкушение без глутен” ви звучи абсурдно? Шеф Павлов не мисли така и показва не едно, а цели три - пухкави палачинки, блокчета с гранола и фантастични бонбони.

  • 17

    Разнообразие от трюфели

    +

    Този епизод е посветен на изобилието и разнообразието на шоколадовите трюфели. Шеф Павлов показва как се правят трюфели с млечен шоколад и ликьор, с млечен шоколад и маракуя, с черен шоколад и ром, с бял шоколад и ванилия, с млечен шоколад и шамфъстък, с черен шоколад и мента, с бял шоколад и кокос.

  • 18

    Френски макарони

    +

    Френските макарони лесно могат да се превърнат в страст. Шеф Павлов издава тънкостите на приготвянето им и дава идеи за различни пълнежи. А на по-начинаещите сладкари показва целувчена торта с много специален крем.

  • 19

    Рецептите на баба

    +

    Захване ли се Павел Павлов да вари мляко с ориз по бабина рецепта можете да очаквате само едно - специален десерт. Посегне ли към финия чай матча няма как да не го превърне в нещо елегантно - изкушаващи малки тортички с трицветен мус.

  • 20

    Дакоаз

    +

    Пласт след пласт наслада. Шеф Павлов показва своята рецепта за фантастичен дакоаз и подрежда палачинкова торта с вкус на шоколад и нежен ментов аромат.

Рецепти