Трюфели с бял шоколад
Рецепта от: Павел Павлов
Трюфели с бял шоколад и ванилия
1.Загрейте сметаната заедно със семенцата от шушулката ванилия и какаовото масло. С горещата смес залейте белия шоколад. Щом се разтопи, пасирайте.
2. Добавете кравето масло и отново разбийте. Приберете сместа в хладилник, за да стегне и след това оформете трюфели.
3. Поръсете трюфелите с настърган бял шоколад. По желание, една част от тях оформете като скалички и залейте с темпериран черен шоколад.
Трюфели с бял шоколад и кокос
1. Загрейте сметаната с кокосовия ром и кокосовото масло. С горещата смес залейте шоколада, изчакайте да се разтопи и пасирайте. Добавете кравето масло и отново разбийте с пасатор.
2. Приберете сместа в хладилник, за да стегне и след това оформете трюфели*. Оваляйте ги в кокосови стърготини.
*Имайте предвид, че вкусът на алкохола става по-интензивен, когато сместа се охлади.
Продукти
- За трюфелите с ванилия:
- 500 г бял шоколад
- 35 г масло
- 25 г какаово масло
- 0.5 шушулка ванилия
- 150 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
- бял шоколад за поръсване
- За трюфелите с кокос:
- 500 г бял шоколад
- 45 г краве масло
- 50 г кокосов ром
- 25 г кокосово масло
- 150 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
- кокосови стърготини за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене