Трюфели с бял шоколад

Трюфели с бял шоколад

Начин на приготвяне:

Трюфели с бял шоколад и ванилия

1.Загрейте сметаната заедно със семенцата от шушулката ванилия и какаовото масло. С горещата смес залейте белия шоколад. Щом се разтопи, пасирайте.
2. Добавете кравето масло и отново разбийте. Приберете сместа в хладилник, за да стегне и след това оформете трюфели.
3. Поръсете трюфелите с настърган бял шоколад. По желание, една част от тях оформете като скалички и залейте с темпериран черен шоколад.

Трюфели с бял шоколад и кокос

1. Загрейте сметаната с кокосовия ром и кокосовото масло. С горещата смес залейте шоколада, изчакайте да се разтопи и пасирайте. Добавете кравето масло и отново разбийте с пасатор.
2. Приберете сместа в хладилник, за да стегне и след това оформете трюфели*. Оваляйте ги в кокосови стърготини.

*Имайте предвид, че вкусът на алкохола става по-интензивен, когато сместа се охлади.

Продукти

За трюфелите с ванилия:

  • 500 г бял шоколад
  • 35 г масло
  • 25 г какаово масло
  • 0.5 шушулка ванилия
  • 150 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
  • бял шоколад за поръсване

За трюфелите с кокос:

  • 500 г бял шоколад
  • 45 г краве масло
  • 50 г кокосов ром
  • 25 г кокосово масло
  • 150 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
  • кокосови стърготини за поръсване

Свързани рецепти