1. За меренга разбийте белтъците с миксер, докато се получи пяна. Постепенно прибавете кристалната захар. Когато се разбие добре, сипете пудрата захар и оставете и тя да се разбие.

2. Загрейте фурната на 100 градуса (с вентилатор). Разпределете разбитите белтъци на тънък пласт върху силиконов килим и маркирайте с ринг платките на тортата. Минете с пръст от външната страна на ринга, за да очертаете кръг. Сложете меренга във фурната да се суши за около 20 минути.

3. За ганаша загрейте 75 г сметана с глюкозата и семенцата от шушулката ванилия. Залейте белия шоколад с топлата сметана, за да се разтопи. Пасирайте. Добавете останалото количество студена сметана, пасирайте отново и приберете в хладилник. Разбийте ганаша с миксер, а за да контролирате текстурата му, на финала го разбийте с телена бъркалка.

4. За кулито загрейте малините и пудрата захар в касерола. Прецедете сока през цедка, като разбърквате.

5. Върху основа от меренг поставете малини, с помощта на пош разпределете от крема, отново сложете основа от меренг, малини и крем. Завършете с меренг и декорирайте с малиново кули.

Продукти

  • За меренга:
  • 80 г белтъци
  • 80 г захар
  • 80 г пудра захар
  • За ганаша:
  • 275 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
  • 15 г глюкоза
  • 110 г бял шоколад
  • 0.5 шушулка ванилия
  • За малиновото кули:
  • 250 г замразени малини
  • 25 г пудра захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички