Торта "Павлова" на Павел Павлов
Рецепта от: Павел Павлов
1. За меренга разбийте белтъците с миксер, докато се получи пяна. Постепенно прибавете кристалната захар. Когато се разбие добре, сипете пудрата захар и оставете и тя да се разбие.
2. Загрейте фурната на 100 градуса (с вентилатор). Разпределете разбитите белтъци на тънък пласт върху силиконов килим и маркирайте с ринг платките на тортата. Минете с пръст от външната страна на ринга, за да очертаете кръг. Сложете меренга във фурната да се суши за около 20 минути.
3. За ганаша загрейте 75 г сметана с глюкозата и семенцата от шушулката ванилия. Залейте белия шоколад с топлата сметана, за да се разтопи. Пасирайте. Добавете останалото количество студена сметана, пасирайте отново и приберете в хладилник. Разбийте ганаша с миксер, а за да контролирате текстурата му, на финала го разбийте с телена бъркалка.
4. За кулито загрейте малините и пудрата захар в касерола. Прецедете сока през цедка, като разбърквате.
5. Върху основа от меренг поставете малини, с помощта на пош разпределете от крема, отново сложете основа от меренг, малини и крем. Завършете с меренг и декорирайте с малиново кули.
Продукти
- За меренга:
- 80 г белтъци
- 80 г захар
- 80 г пудра захар
- За ганаша:
- 275 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
- 15 г глюкоза
- 110 г бял шоколад
- 0.5 шушулка ванилия
- За малиновото кули:
- 250 г замразени малини
- 25 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско