Трюфели с млечен шоколад

Трюфели с млечен шоколад

Начин на приготвяне:

Трюфели с маракуя

1. В тенджерка загрейте сметаната с пюрето от маракуя и глюкозата. С горещата смес залейте млечния шоколад. Разбийте с пасатор. Добавете маслото и отново разбийте.
2. Приберете сместа в хладилник, за да стегне и след това оформете трюфели. 3. Поръсете ги с бадемово брашно.

Трюфели с ликьор


1. Загрейте сметаната с глюкозата и ликьора. Залейте млечния шоколад. Щом се разтопи, разбийте с пасатор. Прибавете маслото и отново пасирайте.
2. Приберете сместа в хладилник, за да стегне и след това оформете трюфели. 3. Поръсете ги с филирани бадеми.

Трюфели с шамфъстък

1. Загрейте сметаната с пастата от шамфъстък. Залейте шоколада с горещата смес. Пасирайте и оставете да се охлади.
2. Оформете трюфели и ги оваляйте в нарязани на ситно ядки шамфъстък.

Продукти

За трюфелите с маракуя:

  • 360 г млечен шоколад
  • 150 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
  • 50 г пюре от маракуя
  • 25 г глюкоза
  • 20 г масло
  • бадемово брашно за поръсване

За трюфелите с ликьор:

  • 500 г млечен шоколад
  • 150 г течна животинска сметана
  • 50 г глюкоза
  • 70 г крем ликьор
  • 10 г масло
  • филирани бадеми за поръсване

За трюфелите с шамфъстък:

  • 400 г млечен шоколад
  • 300 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
  • 50 г паста от шамфъстък
  • нарязани ядки шамфъстък за овалване

Свързани рецепти