Трюфели с млечен шоколад
Рецепта от: Павел Павлов

Трюфели с маракуя
1. В тенджерка загрейте сметаната с пюрето от маракуя и глюкозата. С горещата смес залейте млечния шоколад. Разбийте с пасатор. Добавете маслото и отново разбийте.
2. Приберете сместа в хладилник, за да стегне и след това оформете трюфели. 3. Поръсете ги с бадемово брашно.
Трюфели с ликьор
1. Загрейте сметаната с глюкозата и ликьора. Залейте млечния шоколад. Щом се разтопи, разбийте с пасатор. Прибавете маслото и отново пасирайте.
2. Приберете сместа в хладилник, за да стегне и след това оформете трюфели. 3. Поръсете ги с филирани бадеми.
Трюфели с шамфъстък
1. Загрейте сметаната с пастата от шамфъстък. Залейте шоколада с горещата смес. Пасирайте и оставете да се охлади.
2. Оформете трюфели и ги оваляйте в нарязани на ситно ядки шамфъстък.
Продукти
- За трюфелите с маракуя:
- 360 г млечен шоколад
- 150 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
- 50 г пюре от маракуя
- 25 г глюкоза
- 20 г масло
- бадемово брашно за поръсване
- За трюфелите с ликьор:
- 500 г млечен шоколад
- 150 г течна животинска сметана
- 50 г глюкоза
- 70 г крем ликьор
- 10 г масло
- филирани бадеми за поръсване
- За трюфелите с шамфъстък:
- 400 г млечен шоколад
- 300 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
- 50 г паста от шамфъстък
- нарязани ядки шамфъстък за овалване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Десерт с ревен, ягоди и крем рикота
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Тортички с ванилов мус
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Павел Павлов
Тортички с манго и огледална глазура
Рецепти Павел Павлов
Хрупкав тофи карамел с шоколад