Американски палачинки

1. Обелете бананите и ги нарежете на кръгчета. Сложете ги във висок съд за пасиране. Добавете бадемовото мляко, ваниловата захар, олиото и сиропа от агаве. Пасирайте.

2. Добавете оризовото брашно, царевичното нишесте, бакпулвера, канелата, солта и отново пасирайте. Трябва да се получи тесто, малко по-гъсто от това за френски палачинки.

3. В тиган намазан с олио, изпържете малки дебели палачинки. Поднесете ги с боровинки и по желание - с кленов сироп.


Съвет: Ако сместа ви е прекалено гъст, добавете малко вода.

Продукти

  • 2 банана
  • 10 г ванилова захар
  • 20 г олио
  • 200 г бадемово мляко
  • 40 г сироп от агаве
  • 200 г оризово брашно
  • 40 г царевично нишесте
  • 5 г бакпулвер
  • 3 г канела
  • щипка сол
  • олио за намазване
  • За гарниране:
  • пресни боровинки
  • кленов сироп

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички