Начин на приготвяне:
1. Обелете бананите и ги нарежете на кръгчета. Сложете ги във висок съд за пасиране. Добавете бадемовото мляко, ваниловата захар, олиото и сиропа от агаве. Пасирайте.
2. Добавете оризовото брашно, царевичното нишесте, бакпулвера, канелата, солта и отново пасирайте. Трябва да се получи тесто, малко по-гъсто от това за френски палачинки.
3. В тиган намазан с олио, изпържете малки дебели палачинки. Поднесете ги с боровинки и по желание - с кленов сироп.
Съвет: Ако сместа ви е прекалено гъст, добавете малко вода.
Продукти
- 2 банана
- 10 г ванилова захар
- 20 г олио
- 200 г бадемово мляко
- 40 г сироп от агаве
- 200 г оризово брашно
- 40 г царевично нишесте
- 5 г бакпулвер
- 3 г канела
- щипка сол
- олио за намазване
За гарниране:
- пресни боровинки
- кленов сироп