@2018 FOX Networks Group Bulgaria
Трюфели с черен шоколад

Трюфели с черен шоколад и мента

1. Загрейте сметаната заедно с листата мента. Покрийте сместа с прозрачно фолио и оставете в хладилник за около 20 минути, за да може млякото да поеме аромата на ментата.
2. Прецедете сметаната в касерола, добавете глюкозата и загрейте на котлона. С горещата смес залейте шоколада. Щом се разтопи, пасирайте. Добавете маслото и отново пасирайте. Приберете сместа в хладилник, за да стегне.
3. Оформете трюфели. Оваляйте ги в чай матча.

Трюфели с ром

1. Загрейте сметаната. Добавете рома и глюкозата и изчакайте сместа да кипне. С горещата смес залейте черния шоколад. Изчакайте да се разтопи и разбийте с пасатор. Добавете маслото и разбийте отново.
2. Приберете сместа в хладилник, за да стегне.
3. Оформете трюфели и ги оваляйте в крокан.


ТЕМПЕРИРАНЕ НА ЧЕРЕН ШОКОЛАД

1. Разтопете шоколада на водна баня докато достигне 45 градуса. 

2. Изсипете разтопения шоколад върху чист плот и разнасяйте с помощта на шпатула за шоколад. Трябва да достигне до температура 28 градуса.

3. Върнете шоколада в купата и отново сложете на водна баня - този път той трябва да достигне до 31 градуса. Така шоколадът е идеално темпериран и може да го ползвате за всякакви декорация.

Продукти

  • За трюфелите с мента:
  • 150 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
  • 50 г глюкоза
  • 250 г натурелен шоколад (70% какао)
  • 25 бр. листа мента
  • 25 г масло
  • зелен чай матча за овалване
  • За трюфелите с ром:
  • 150 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
  • 50 г глюкоза
  • 300 г натурален шоколад (70% какао)
  • 30 г ром
  • 25 г масло
  • крокан за овалване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички