Трюфели с черен шоколад
Рецепта от: Павел Павлов

Трюфели с черен шоколад и мента
1. Загрейте сметаната заедно с листата мента. Покрийте сместа с прозрачно фолио и оставете в хладилник за около 20 минути, за да може млякото да поеме аромата на ментата.
2. Прецедете сметаната в касерола, добавете глюкозата и загрейте на котлона. С горещата смес залейте шоколада. Щом се разтопи, пасирайте. Добавете маслото и отново пасирайте. Приберете сместа в хладилник, за да стегне.
3. Оформете трюфели. Оваляйте ги в чай матча.
Трюфели с ром
1. Загрейте сметаната. Добавете рома и глюкозата и изчакайте сместа да кипне. С горещата смес залейте черния шоколад. Изчакайте да се разтопи и разбийте с пасатор. Добавете маслото и разбийте отново.
2. Приберете сместа в хладилник, за да стегне.
3. Оформете трюфели и ги оваляйте в крокан.
ТЕМПЕРИРАНЕ НА ЧЕРЕН ШОКОЛАД
1. Разтопете шоколада на водна баня докато достигне 45 градуса.
2. Изсипете разтопения шоколад върху чист плот и разнасяйте с помощта на шпатула за шоколад. Трябва да достигне до температура 28 градуса.
Продукти
- За трюфелите с мента:
- 150 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
- 50 г глюкоза
- 250 г натурелен шоколад (70% какао)
- 25 бр. листа мента
- 25 г масло
- зелен чай матча за овалване
- За трюфелите с ром:
- 150 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
- 50 г глюкоза
- 300 г натурален шоколад (70% какао)
- 30 г ром
- 25 г масло
- крокан за овалване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем