1. Загрейте фурната на 160 градуса ( с вентилатор). Обелете ябълките, нарежете ги на кубчета, залейте ги с 80 г вода и сока от половин лимон и ги гответе на бавен огън, за да станат на пюре.

2. Нарежете орехите, кашуто и лешниците на ситно. В купата на миксера разбъркайте нарязаните ядки, овесените ядки, сусама, слънчогледовите и тиквените семки, захарта, кленовия сироп, олиото, канелата, джинджифила и щипка сол.

3. Налейте ябълковото пюре и отново разбъркайте. Разпределете сместа на тънък пласт в тава, покрита с пергаментова хартия. Печете около 1 час.

4. Нарежете на парчета. По желание залейте барчетата с темпериран черен шоколад*.

*ТЕМПЕРИРАНЕ НА ЧЕРЕН ШОКОЛАД 

1. Разтопете шоколада на водна баня докато достигне 45 градуса. 

2. Изсипете разтопения шоколад върху чист плот и разнасяйте с помощта на шпатула за шоколад. Трябва да достигне до температура 28 градуса.

3. Върнете шоколада в купата и отново сложете на водна баня - този път той трябва да достигне до 31 градуса. Така шоколадът е идеално темпериран и може да го ползвате за всякакви декорация.

Продукти

  • 3 зелени ябълки
  • 80 г вода
  • 0.5 лимон
  • 350 г овесени ядки
  • 400 г сурови ядки - орехи, кашу, лешници
  • 65 г сурови слънчогледови семки
  • 60 г сурови тиквени семки
  • 100 г сусам
  • 100 г кафява захар
  • 8 г канела
  • 4 г сух джинджифил
  • щипка сол
  • 120 г кленов сироп
  • 20 г олио

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички