Гранола бар
Рецепта от: Павел Павлов
1. Загрейте фурната на 160 градуса ( с вентилатор). Обелете ябълките, нарежете ги на кубчета, залейте ги с 80 г вода и сока от половин лимон и ги гответе на бавен огън, за да станат на пюре.
2. Нарежете орехите, кашуто и лешниците на ситно. В купата на миксера разбъркайте нарязаните ядки, овесените ядки, сусама, слънчогледовите и тиквените семки, захарта, кленовия сироп, олиото, канелата, джинджифила и щипка сол.
3. Налейте ябълковото пюре и отново разбъркайте. Разпределете сместа на тънък пласт в тава, покрита с пергаментова хартия. Печете около 1 час.
4. Нарежете на парчета. По желание залейте барчетата с темпериран черен шоколад*.
*ТЕМПЕРИРАНЕ НА ЧЕРЕН ШОКОЛАД
1. Разтопете шоколада на водна баня докато достигне 45 градуса.
2. Изсипете разтопения шоколад върху чист плот и разнасяйте с помощта на шпатула за шоколад. Трябва да достигне до температура 28 градуса.
Продукти
- 3 зелени ябълки
- 80 г вода
- 0.5 лимон
- 350 г овесени ядки
- 400 г сурови ядки - орехи, кашу, лешници
- 65 г сурови слънчогледови семки
- 60 г сурови тиквени семки
- 100 г сусам
- 100 г кафява захар
- 8 г канела
- 4 г сух джинджифил
- щипка сол
- 120 г кленов сироп
- 20 г олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща