Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор). Смесете двата вида брашно, бакпулвера, разтопеното масло, яйцата, меда и лимоновия сок. Разбъркайте добре - трябва да се получи рядко тесто, като за палачинки. Сипете сместа в продълговата форма за кекс. Сложете тестото в загрятата фурна за около 2-3 минути, за да започне процесът на печене.

2. В това време нарежете бананите на кръгчета. Извадете тестото, в него подредете банановите кръгчетата прави, като ги мушкате до половината в тестото. Поръсете с филираните бадеми и върнете във фурната за около 17 минути, докато стане златистокафяво. Извадете и оставете да се охлади на стайна температура.

3. За крема разбъркайте козето сирене със семенцата от шушулката ванилия и пудрата захар. Поднесете банановия хляб с крема от козе сирене и ванилия.

Продукти

70 г брашно

30 г бадемово брашно

10 г бакпулвер

3 яйца

1 лимон

85 г мед

100 г разтопено масло

2 банана

15 г филирани бадеми

 

За крема:

350 г козе крем сирене

50 г пудра захар

1 шушулка ванилия

Свързани рецепти