1. Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор). Смесете двата вида брашно, бакпулвера, разтопеното масло, яйцата, меда и лимоновия сок. Разбъркайте добре - трябва да се получи рядко тесто, като за палачинки. Сипете сместа в продълговата форма за кекс. Сложете тестото в загрятата фурна за около 2-3 минути, за да започне процесът на печене.

2. В това време нарежете бананите на кръгчета. Извадете тестото, в него подредете банановите кръгчетата прави, като ги мушкате до половината в тестото. Поръсете с филираните бадеми и върнете във фурната за около 17 минути, докато стане златистокафяво. Извадете и оставете да се охлади на стайна температура.

3. За крема разбъркайте козето сирене със семенцата от шушулката ванилия и пудрата захар. Поднесете банановия хляб с крема от козе сирене и ванилия.

Продукти

  • 70 г брашно
  • 30 г бадемово брашно
  • 10 г бакпулвер
  • 3 яйца
  • 1 лимон
  • 85 г мед
  • 100 г разтопено масло
  • 2 банана
  • 15 г филирани бадеми
  • За крема:
  • 350 г козе крем сирене
  • 50 г пудра захар
  • 1 шушулка ванилия

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички