Мляко с ориз и шоколадов сос
Рецепта от: Павел Павлов
1. За ориза в касерола смесете млякото, ориза, семенцата от шушулката ванилия и захарта. Сложете ги на умерен огън да се варят, при непрекъснато бъркане, докато оризът стане готов. Отстранете от огъня и оставете да се охлади. Добавете маскарпонето в охладеното мляко с ориз и разбъркайте.
2. За бисквитите разбъркайте брашното, маслото, захарта и солта с миксер, докато се образуват мокри трохи. Добавете яйцата и отново разбъркайте - трябва да се получи хубаво маслено тесто. Накрая сипете кроканта и разбъркайте отново.
3. Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор). Разточете тестото между два листа хартия за печене и го приберете в хладилник, за да стегне. Извадете го и изрежете с ринг бисквити. Печете ги около 8 минути.
4. За соса първо загрейте млякото с глюкозата и разбъркайте, докато тя се разтвори. Залейте начупения шоколад с горещото мляко, изчакайте да се разтопи и пасирайте.
5. В подходящи купички или чаши подредете пластове от мляко с ориз и бисквити. Завършете с шоколадов сос.
Продукти
- За ориза:
- 500 г прясно мляко
- 100 г ориз
- 10 г захар
- 0.5 шушулка ванилия
- 100 г маскарпоне
- За бисквитите:
- 225 г брашно
- 120 г масло
- 90 г пудра захар
- 2 г сол
- 50 г яйца
- За шоколадовия сос:
- 300 г прясно мляко
- 75 г глюкоза
- 400 г млечен шоколад
- За поръсване:
- крокан
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско