Трайфъл
Рецепта от: Павел Павлов
1. Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор). За блата разтопете маслото и го оставете леко да се охлади. Разбийте яйцата, захарта и ваниловата захар с миксер. Добавете разтопеното масло и отново разбийте. Смесете брашното и бакпулвера, сипете ги към яйцата и разбъркайте със силиконова шпатула. Добавете и солта и отново разбъркайте. Изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене и заравнете. Печете 10 минути.
2. За крема загрейте млякото с половината от захарта, пуснете и семенцата от шушулката ванилия. С телена бъркалка разбийте другата половина захар с жълтъците и нишестето. На тънка струйка, малко по малко, наливайте горещото мляко към жълтъците, за да се темперират. Върнете сместа в касеролата и сложете на огъня. Варете на умерен огън при непрестанно бъркане, докато кремът се сгъсти.
3. Изсипете крема в купата на миксера, добавете шоколада и разбъркайте, за да се разтопи. Оставете крема да се охлади. Сложете в него студеното масло и разбийте.
4. В чаши подредете на пластове блат, крем и пресни плодове.
Продукти
- За блата:
- 160 г масло
- 160 г захар
- 160 г яйца
- 170 г брашно
- 4 г бакпулвер
- 2 г сол
- 10 г ванилова захар
- За крема:
- 1 кг прясно мляко
- 200 г жълтъци
- 80 г царевично нишесте
- 100 г бял шоколад
- 200 г захар
- 80 г масло
- 0.5 шушулка ванилия
- Допълнително:
- пресни къпини
- пресни ягоди
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем