Хрупкав тофи карамел с шоколад
Рецепта от: Павел Павлов
1. Сложете захарта и маслото в дълбок съд с дълга дръжка. Разтопете ги на умерен огън, при непрекъснато разбъркване. Щом започне да се образува карамел, бъркайте енергично.
2. Изсипете карамела върху силиконов килим и максимално бързо го загладете, така че да получите кора с дебелина 0.5 сантиметър. Внимавайте, карамелът е с много висока температура.
3. Поръсете отгоре с филирани бадеми и оставете карамела да се охлади. Натрошете го на големи парчета.
4. За да темперирате млечен шоколад, първо го разтопете на водна баня, така че температурата му да достигне 45 градуса. Излейте го върху гладка повърхност и го разнасяйте с шпатула, докато се охлади до 27 градуса. След това го върнете в купа и го загрейте на водна баня до 29 градуса.
5. Потопете парчетата карамел до половината в шоколада. Подредете ги върху хартия за печене, докато шоколадът стегне и сервирайте.
Продукти
- 225 г захар
- 170 г масло
- 1 шепа филирани бадеми
- 300 г млечен шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни