1. Накрежете ядките шамфъстък на ситно. Сложете маслото в касерола и го загрейте на умерен огън, докато покафенее и придобие аромат на ядки. Смесете белтъците, захарта, брашното, бакпулвера и зехтина в голяма купа. Добавете щипка сол, нарязаните ядки шамфъстък и разбъркайте хубаво с помощта на телена бъркалка. Малко по малко налейте маслото, като бъркате непрекъснато.

2. Загрейте фурната на 165 градуса (с вентилатор). Намажете форма за печене с масло и я поръсете с брашно. Изсипете тестото във формата. Изпечете хляба до готовност - за около 30 минути.

3. За крема нарежете малините на ситно и ги разбъркайте със сиренето маскарпоне, розовата вода и пудрата захар. Прехвърлете сместа в пош.

4. Изстиналият хляб разрежете по дължина, така че да се получат една по-дебела и една по-тънка част. Слепете двете половини с крем от маскарпоне и малини. Отгоре също декорирайте с крема с помощта на поша. Украсете с разрязани на половинки малини и листа от рози.

Продукти

  • За хляба:
  • 80 г безсолни ядки шамфъстък
  • 100 г масло
  • 200 г белтъци
  • 100 г кафява захар
  • 80 г брашно
  • 50 г зехтин
  • 4 г бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • За крема:
  • 300 г маскарпоне
  • 100 г малини
  • 70 г пудра захар
  • 10 г розова вода
  • За гарниране:
  • пресни малини
  • розови листа

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички