Начин на приготвяне:
1. Накрежете ядките шамфъстък на ситно. Сложете маслото в касерола и го загрейте на умерен огън, докато покафенее и придобие аромат на ядки. Смесете белтъците, захарта, брашното, бакпулвера и зехтина в голяма купа. Добавете щипка сол, нарязаните ядки шамфъстък и разбъркайте хубаво с помощта на телена бъркалка. Малко по малко налейте маслото, като бъркате непрекъснато.
2. Загрейте фурната на 165 градуса (с вентилатор). Намажете форма за печене с масло и я поръсете с брашно. Изсипете тестото във формата. Изпечете хляба до готовност - за около 30 минути.
3. За крема нарежете малините на ситно и ги разбъркайте със сиренето маскарпоне, розовата вода и пудрата захар. Прехвърлете сместа в пош.
4. Изстиналият хляб разрежете по дължина, така че да се получат една по-дебела и една по-тънка част. Слепете двете половини с крем от маскарпоне и малини. Отгоре също декорирайте с крема с помощта на поша. Украсете с разрязани на половинки малини и листа от рози.
Продукти
За хляба:
- 80 г безсолни ядки шамфъстък
- 100 г масло
- 200 г белтъци
- 100 г кафява захар
- 80 г брашно
- 50 г зехтин
- 4 г бакпулвер
- 1 щипка сол
За крема:
- 300 г маскарпоне
- 100 г малини
- 70 г пудра захар
- 10 г розова вода
За гарниране:
- пресни малини
- розови листа