Това е рецепта за морковен кейк, но под формата на хрупкави пържени късчета - пакори. Топлите пакори се поднасят с дип от крем-сирене.

Продукти

  • За дипа:
  • 100 г крем-сирене
  • 100 г безсолно масло
  • 4 с.л. пудра захар
  • 2 с.л. кленов сироп
  • щипка сол
  • щипка смес от подправки за кекс
  • За пакорите:
  • 1 ½ -2 л олио
  • 300 г моркови
  • 50 г орехи
  • 50 г стафиди
  • 120 г брашно с набухвател
  • ½ ч.л. бакпулвер
  • 20 г захар
  • 1 ч.л. смес от подправки за кекс
  • ½ ч.л. сол
  • 2 яйца
  • 1 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

  • 1. За дипа сипете крем-сиренето и мекото масло в купичка и разбъркайте енергично, до хомогенност. Добавете пудрата захар и кленовия сироп и разбъркайте отново. Накрая добавете сол и подправките и разбъркайте. Поставете дипа в хладилник.
  • 2. За пакорите настържете морковите в голяма купа и към тях добавете нарязаните орехи, стафидите, брашното, бакпулвера, захарта, подправките и солта. Разбъркайте добре. Добавете и предварително разбитите яйца. Разбъркайте до хомогенност.
  • 3. Загрейте олиото в дълбок тиган или тенджера (да стига до половината на съда) до 170 градуса. С помощта на две лъжици загребвайте от сместа и пускайте внимателно в олиото. Пържете пакорите по 4-5 минути, като ги обръщате. Изваждайте ги с помощта на решетеста лъжица в тава, постлана с кухненска хартия.
  • 4. Поръсете пакорите с пудра захар и поденесете с дипа от крем-сирене.

Свързани рецепти

Виж всички