Пакори „Морковен кейк“ с дип от крем-сирене
Рецепта от: Надия Хюсеин
Това е рецепта за морковен кейк, но под формата на хрупкави пържени късчета - пакори. Топлите пакори се поднасят с дип от крем-сирене.
Продукти
- За дипа:
- 100 г крем-сирене
- 100 г безсолно масло
- 4 с.л. пудра захар
- 2 с.л. кленов сироп
- щипка сол
- щипка смес от подправки за кекс
- За пакорите:
- 1 ½ -2 л олио
- 300 г моркови
- 50 г орехи
- 50 г стафиди
- 120 г брашно с набухвател
- ½ ч.л. бакпулвер
- 20 г захар
- 1 ч.л. смес от подправки за кекс
- ½ ч.л. сол
- 2 яйца
- 1 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
- 1. За дипа сипете крем-сиренето и мекото масло в купичка и разбъркайте енергично, до хомогенност. Добавете пудрата захар и кленовия сироп и разбъркайте отново. Накрая добавете сол и подправките и разбъркайте. Поставете дипа в хладилник.
- 2. За пакорите настържете морковите в голяма купа и към тях добавете нарязаните орехи, стафидите, брашното, бакпулвера, захарта, подправките и солта. Разбъркайте добре. Добавете и предварително разбитите яйца. Разбъркайте до хомогенност.
- 3. Загрейте олиото в дълбок тиган или тенджера (да стига до половината на съда) до 170 градуса. С помощта на две лъжици загребвайте от сместа и пускайте внимателно в олиото. Пържете пакорите по 4-5 минути, като ги обръщате. Изваждайте ги с помощта на решетеста лъжица в тава, постлана с кухненска хартия.
- 4. Поръсете пакорите с пудра захар и поденесете с дипа от крем-сирене.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Стоян и Лора
Торта с кисело мляко, бисквити и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Орехова торта с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
„Невидим“ ябълков сладкиш с карамелени орехи
Рецепти Павел Павлов
Торта от сладки картофи с крем от лайм
Рецепти Рудолф ван Веен
Австрийски гугелхупф с банани и кокос
Рецепти Марк Мориарти
Торта "Виктория"
Рецепти Мери Бери
Кейк с кафе и пралин
Рецепти Маркъс Уеринг
Джинджифилов сладкиш със солен карамел и сметана
Рецепти Надия Хюсеин
Сладкиш с фъстъчено масло и конфитюр