Сладкиш с фъстъчено масло и конфитюр
Рецепта от: Надия Хюсеин

Поднесете парче от този американски сладкиш, гарниран с голяма лъжица конфитюр, кисело мляко и пресни малини.
Продукти
- 3 пълни с.л. конфитюр
- 3 с.л. фъстъчено масло (с парченца фъстъци)
- 250 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- ½ ч.л. сол
- 3 с.л. захар
- 170 мл прясно мляко
- 2 яйца от свободно отглеждани кокошки
- 2 с.л. олио
- пудра захар
Начин на приготвяне:
- 1. В голяма купа сипете брашното, захарта, солта и бакпулвера. Разбъркайте и оформете кладенче в сместа. В кладенчето сипете олиото, прясното мляко и яйцата. Разбъркайте внимателно съставките в кладенчето, като постепенно ги смесвате със сухите съставки. Разбийте до хомогенност, за около 5 минути.
- 2. Изсипете сместа в тава (18х23 см), предварително намазана с олио и застлана с хартия за печене.
- 3. В две отделни купички сипете конфитюра по избор и фъстъченото масло. Загрейте ги за около 10 секунди в микровълнова фурна, за да се втечнят. След това изсипете на различни места в сместа по 1 с.л. конфитюр и фъстъчено масло заедно. С помощта на тънко шишче разбъркайте конфитюра и фъстъченото масло в тестото.
- 4. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 160 градуса (с вентилатор) 10-15 минути.
- 5. След като сладкишът изстине, нарежете го на квадратни парчета. Поръсете с пудра захар по желание.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Стоян и Лора
Торта с кисело мляко, бисквити и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Орехова торта с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
„Невидим“ ябълков сладкиш с карамелени орехи
Рецепти Павел Павлов
Торта от сладки картофи с крем от лайм
Рецепти Рудолф ван Веен
Австрийски гугелхупф с банани и кокос
Рецепти Марк Мориарти
Торта "Виктория"
Рецепти Мери Бери
Кейк с кафе и пралин
Рецепти Маркъс Уеринг
Джинджифилов сладкиш със солен карамел и сметана
Рецепти Стоян и Лора
Торта с мак и рикота