Сладкиш с фъстъчено масло и конфитюр

Поднесете парче от този американски сладкиш, гарниран с голяма лъжица конфитюр, кисело мляко и пресни малини.

Продукти

  • 3 пълни с.л. конфитюр
  • 3 с.л. фъстъчено масло (с парченца фъстъци)
  • 250 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • ½ ч.л. сол
  • 3 с.л. захар
  • 170 мл прясно мляко
  • 2 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 2 с.л. олио
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

  • 1. В голяма купа сипете брашното, захарта, солта и бакпулвера. Разбъркайте и оформете кладенче в сместа. В кладенчето сипете олиото, прясното мляко и яйцата. Разбъркайте внимателно съставките в кладенчето, като постепенно ги смесвате със сухите съставки. Разбийте до хомогенност, за около 5 минути.
  • 2. Изсипете сместа в тава (18х23 см), предварително намазана с олио и застлана с хартия за печене.
  • 3. В две отделни купички сипете конфитюра по избор и фъстъченото масло. Загрейте ги за около 10 секунди в микровълнова фурна, за да се втечнят. След това изсипете на различни места в сместа по 1 с.л. конфитюр и фъстъчено масло заедно. С помощта на тънко шишче разбъркайте конфитюра и фъстъченото масло в тестото.
  • 4. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 160 градуса (с вентилатор) 10-15 минути.
  • 5. След като сладкишът изстине, нарежете го на квадратни парчета. Поръсете с пудра захар по желание.

Свързани рецепти

Виж всички